Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
buchta
|18. 4. 2013 11:46
Tuto tvarohovou buchtu dělám již několik let ,možná desetiletí a je výborná.Dávám méně cukru .Spodní těsto je tužší,tak ho skleničkou rozválím a vrchní je zase tekutější ,tak plechem zahýbu sem a tam a ono se rozleje.
Jojo, šafrán je pro barvu. Ale jelikož je dost drahý, zkuste dát dvě špetky kurkumy a budete mít za málo peněz stejně muziky :-). A navíc naše internistka tvrdí, že kurkuma pomáhá tělu odbourávat cukr, že by se měla dávat v podstatě do všech sladkých jídel. Obarví pěkně na žluto a na chuti nic nezmění.....
Jarka
|3. 10. 2012 07:36
Pokud bych dodržela množství surovin bude toho na klasický velký plech??
Výborná. Dala jsem méně cukru a kilo tvarohu, příště dám tvarohu ještě víc. Není suchá, ale my prostě tvaroh milujeme....
Alice
|7. 3. 2012 18:46
Dobrý den,právě peču, ale mám strach, že to nedopadne dobře - těsta na tu vrchní vrstvu mi připadá opravdu málo, sotva pokrylo bílou vrstvu...není tam jiná gramáž?
Tady se ale mluví o šafránu a o kurkumě vy hloupá.... :-D
O kari je řeč pouze v prvním příspěvku...
Sylvi
|7. 3. 2011 14:34
Kari a kurkuma je dosti rozdíl vy hloupá :-D
Aneta
|29. 12. 2010 19:59
Je naprosto výborná! bála jsem se toho,aby se podařila.Povedla se a už jeden kousek dost zasytí..všichni si jí pochvalují..musím doporučit dál.Díky za recept:)))
Aneta
|29. 12. 2010 17:35
Chtěla jsem se zeptat..je nám divné,že je k této buchtě potřeba 3/4 kg tvarohu.Je to správně?
Zuzana Šindlerová
|24. 3. 2008 21:17
Vůbec ho tam nemusíte dávat, stačí, když jsou žloutky hezky zbarvené. U nás mají šafrán v Globusu, někdo používá i kurkumu, ale s tou zkušenost nemám. Šafrán dávám, jen aby se odlišilo barevně vrchní těsto od prostředního, chuťově vůbec nehraje roli.
caribou
|22. 3. 2008 10:40
šafrán je v celém městě absolutně NESEHNATELNÝ :-(
caribou
|13. 3. 2008 19:56
tuhle buchtu si kupuju každou středu a pátek v naší pekárně cestou do školy a je JEDINEČNÁ! není sladká úplně hodně a kousek mne hodně zasytí - výborná snídaně :D takže o víkendu si ji aspoň upeču doma, díky za recept, všem doporučím :)
Zuzana Šindlerová
|1. 3. 2006 16:18
Jejky, to jste teda žena činu, já bych měla strach, protože kari je dost výrazné chuti, kdežto šafrán v malém množství fakt jen barví.
Lucie Jašková
|1. 3. 2006 15:05
Buchta výborná ,mokrá, není opravdu tak složitá, jak vypadá. Místo šafránu jsem použila špetku kari. Pekla jsem ji s sebou na hory, že dluho vydrží... Těsně za hranicemi byla fuč!! Příště to chce 2 plechy.