Zralé trnky rozdrtíme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Vmícháme cukr a skořici. Dáme do lahve se širším hrdlem a zalijeme pálenkou. Těsně uzavřeme. Necháme ležet 2 měsíce v chladu. Odcedíme a necháme ještě několik týdnů zaležet.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marcela
|31. 10. 2016 09:15
MŮŽE BÝT VODKA MÍSTO PÁLENKY? DĚKUJI
Marcela
|31. 10. 2016 09:15
MŮŽE BÝT VODKA MÍSTO PÁLENKY? DĚKUJI
vaclav
|14. 10. 2015 20:30
ty trnky se musí odpeckovat a nebo se to nechává louhovat i s peckou? děkuji za odpověď
Jonas
|18. 11. 2012 12:51
Ten likér je opravdu výborný, po loňském úspěchu jsem ho dnes zase udělal, ovšem z loňské zásoby mražených trnek, letos jsme je nenašli. Už se těším na Vánoce. :-)
Vladik
|10. 10. 2011 22:53
Pro nás Čechy jsou trnky ty malé, modré a trpké plody, které takřka nikdo vůbec nesbírá. Švestky jsou ty velké, které rostou na stromech a ze kterých děláme kompoty, cpeme je do knedlíků a na koláče a já nevím kam ještě.
Co je co pro Moraváky, ať nám vysvětlí oni :-)
Tereza J.
|12. 10. 2007 08:21
Trnky sú najlepšie, keď ich chytne prvý mrazík. Vtedy ich treba oberať, sú výborné.
Anonym
|12. 10. 2007 06:53
Nejlépe trnky nechat přejít mrazíkem ne?A pak pokračovat v receptu.
beth
|11. 10. 2007 20:11
Jedná se opravdu o recept z trnky obecné neboli Prunus spinosa l. :-). Trnky musí být opravdu zralé, měkké. Do nálevu přidat několik pecek rozdrcených.
Petra Plevová
|11. 10. 2007 16:19
Také se přikláním k názoru,že se jedná o plané trnky.O víkendu vyrazíme do přírody,omrknem úrodu na mezích a likér určitě vyzkouším. :-)
Máří
|11. 10. 2007 15:10
Trnky jsou švestky jenom na Moravě, v Čechách to jsou malé trpké čenomodré kuličky, co rostou na trnkových keřích - na Moravě plané trnky. Myslím, že tenhle recept nebude ze švestek, ale z planých trnek.
Anonym
|11. 10. 2007 14:38
No super,jen se chci zeptat,trnky jsou asi švestky,že?Jiný mrav,jiný kraj.Jana