• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Trnkový likér
Napište svůj komentář k receptu

Trnkový likér

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trnkový likér
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g ovoce
    • 250
      g cukr
    • 2
      ks skořice
    • 0,70
      l pálenka

Postup přípravy receptu

1
Zralé trnky rozdrtíme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Vmícháme cukr a skořici. Dáme do lahve se širším hrdlem a zalijeme pálenkou. Těsně uzavřeme. Necháme ležet 2 měsíce v chladu. Odcedíme a necháme ještě několik týdnů zaležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Višňový likér

Višňový likér

Výborný kávový likér

Výborný kávový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 31. 10. 2016 09:15

    MŮŽE BÝT VODKA MÍSTO PÁLENKY? DĚKUJI

  • Marcela | 31. 10. 2016 09:15

    MŮŽE BÝT VODKA MÍSTO PÁLENKY? DĚKUJI

  • vaclav | 14. 10. 2015 20:30

    ty trnky se musí odpeckovat a nebo se to nechává louhovat i s peckou? děkuji za odpověď

  • Jonas | 18. 11. 2012 12:51

    Ten likér je opravdu výborný, po loňském úspěchu jsem ho dnes zase udělal, ovšem z loňské zásoby mražených trnek, letos jsme je nenašli. Už se těším na Vánoce. :-)

  • Vladik | 10. 10. 2011 22:53

    Pro nás Čechy jsou trnky ty malé, modré a trpké plody, které takřka nikdo vůbec nesbírá. Švestky jsou ty velké, které rostou na stromech a ze kterých děláme kompoty, cpeme je do knedlíků a na koláče a já nevím kam ještě. Co je co pro Moraváky, ať nám vysvětlí oni :-)

  • Tereza J. | 12. 10. 2007 08:21

    Trnky sú najlepšie, keď ich chytne prvý mrazík. Vtedy ich treba oberať, sú výborné.

  • Anonym | 12. 10. 2007 06:53

    Nejlépe trnky nechat přejít mrazíkem ne?A pak pokračovat v receptu.

  • beth | 11. 10. 2007 20:11

    Jedná se opravdu o recept z trnky obecné neboli Prunus spinosa l. :-). Trnky musí být opravdu zralé, měkké. Do nálevu přidat několik pecek rozdrcených.

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 16:19

    Také se přikláním k názoru,že se jedná o plané trnky.O víkendu vyrazíme do přírody,omrknem úrodu na mezích a likér určitě vyzkouším. :-)

  • Máří | 11. 10. 2007 15:10

    Trnky jsou švestky jenom na Moravě, v Čechách to jsou malé trpké čenomodré kuličky, co rostou na trnkových keřích - na Moravě plané trnky. Myslím, že tenhle recept nebude ze švestek, ale z planých trnek.

  • Anonym | 11. 10. 2007 14:38

    No super,jen se chci zeptat,trnky jsou asi švestky,že?Jiný mrav,jiný kraj.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ovoce Pálenka Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

188
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Trnkový likér
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact