Na rozehřáté máslo nasypeme hladkou mouku a uděláme zápražku, přidáme hřebíček, skořici a švestková povidla. Poté rozředíme vodou a necháme provařit.
2
Poté dosolíme a ocukrujeme podle chuti a vyjmeme hřebíček a skořici.
3
Podáváme s uzeným masem a knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdenka Korábová
|19. 5. 2008 19:41
Vyzkoušela jsem a můžu říci, že jsem si pochutnali, moc jsem nepřislazovala a měla jsem jen uzenou krůtí rolku, ale s uzenou krkovičkou bude omáčka určitě ještě lepší a čas od času ji určitě budu vařit
Tereza J.
|15. 5. 2008 12:16
Chcem sa spýtať, musí sa pridávať cukor, keď je tam lekvár ? Aké to má byť sladké?
Věra Novotná
|15. 5. 2008 09:03
Pro Zdenku: omáčka má konzistenci opravdu jako omáčka. Toto jídlo miluji, ale doma nevařím, protože nikdo jiný tuhle dobrotu nechce vyzkoušet. Naštěstí to občas vaří u nás v hospůdce, tak mám příležitost si pošmáknout. Určitě vyzkoušejte a přeji dobrou chuť
Zdenka Korábová
|15. 5. 2008 08:39
Myslela jsem, že o českomaravskoslovanském vaření znám hodně , ale na tenhle recept jsem nikdy nanarazila a tak ho určitě vyzkouším. A mám dotaz, jaká je hustota, jako na přílohu nebo na omáčku? Díky.
Oldřich Gargulák
|15. 5. 2008 00:23
Valašská klasika.Hanáci to vylepšují rozinkami, mandlemi (ořechy).Někteří to vylepšujeme rumovým panáčkem.Vyzkoušejte zásmažku s cibulí - ale to už máme skoro polskou omáčku.