Bílky s cukrem se ušlehají, mouka se smíchá s mandlemi a zamíchá do ušlehaných bílků. Těsto se vlije do dobře vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu a peče se ve středně vyhřáté troubě. Upečené se vyklopí a až vychlande, nejlépe na druhý den, se nakrájí na kráječi na velmi tenké plátky, které se dají sušit do trouby.
2
Cukroví je trvanlivé, uchovávejte v nějaké krabičce, ve skříni, aby nezvlhlo a nezměklo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
RN
|11. 1. 2015 13:45
Tak já tedy podle rady šlehala,přišlo mi logické,že základem je sníh+cukr+mouka a výsledek?Luxusní sušenky!Hřbet jsem vyložila pruhem pečpapíru,čímž odpadlo vymazávání,po vystydnutí nakrájela a dala znovu do trouby dopéct dozlatova.
Helena Kývalová
|30. 12. 2007 21:38
U tohoto receptu se bílky zásadně nešlehají,vše se jen smísí.Mandle se dávají neloupané a celé.Je to vynikající a léty ověřené
helena Janíková
|3. 1. 2007 09:52
Lucie!kačdý má právo se zeptat na cokoliv,tak ne hned tak ostře, může to být i začátečník
Lidka Kábrtová
|12. 11. 2006 15:31
Jitko, moc děkuju:-). Lucie, není potřeba hned vyjíždět na lidi....
Jitka Klusová
|12. 11. 2006 13:10
Paní Lidko nejsem sice autorka receptu , ale vím, že manželova maminka dělá něco podobného a říkala, že se normálně ušlehá sníh z bílků a zašlehá cukr.
Lidka Kábrtová
|12. 11. 2006 11:24
Ptám se proto, že v receptu není uvedeno, že se šlehá sníh. Znám totiž i recepty, kde se bílky s cukrem jen lehce prošlehají, rozhodně ne až do fáze sněhu. Takže skutečně prosím o upřesnění.
Lucie Hrabcová
|12. 11. 2006 11:06
lidko a z čeho byste chtěla šlehat sníh? ze žloutků????
Lidka Kábrtová
|24. 11. 2005 07:59
Z bílků se ušlehá sníh?
Hana Grombiříková
|21. 11. 2005 16:54
Děláváme každý rok s lískovými oříšky a je to vynikající a též dietní (chrupinky jsou lehoučšké, takže 1 podle mě nemá víc než 20 kJ) cukroví. Nemám kráječ a krajím tedy třísky nožem a jde to. Já mám dávkování napsáno na počet bílků (tipla bych, že 150 g bude cirka 6 bílků), zkusím najít recept. Osobně mi ale připadá lepší postupovat podle uvedené hmotnosti, protože množství bílku je v každém vejci jiné. A množství mouky a cukru pak přizpůsobit použité hmotnosti bílků.