• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Třísky ve formě na srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Třísky ve formě na srnčí hřbet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třísky ve formě na srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g bílek
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 150
      g mandle část mohou být i lískové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Bílky s cukrem se ušlehají, mouka se smíchá s mandlemi a zamíchá do ušlehaných bílků. Těsto se vlije do dobře vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu a peče se ve středně vyhřáté troubě. Upečené se vyklopí a až vychlande, nejlépe na druhý den, se nakrájí na kráječi na velmi tenké plátky, které se dají sušit do trouby.
2
Cukroví je trvanlivé, uchovávejte v nějaké krabičce, ve skříni, aby nezvlhlo a nezměklo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RN | 11. 1. 2015 13:45

    Tak já tedy podle rady šlehala,přišlo mi logické,že základem je sníh+cukr+mouka a výsledek?Luxusní sušenky!Hřbet jsem vyložila pruhem pečpapíru,čímž odpadlo vymazávání,po vystydnutí nakrájela a dala znovu do trouby dopéct dozlatova.

  • Helena Kývalová | 30. 12. 2007 21:38

    U tohoto receptu se bílky zásadně nešlehají,vše se jen smísí.Mandle se dávají neloupané a celé.Je to vynikající a léty ověřené

  • helena Janíková | 3. 1. 2007 09:52

    Lucie!kačdý má právo se zeptat na cokoliv,tak ne hned tak ostře, může to být i začátečník

  • Lidka Kábrtová | 12. 11. 2006 15:31

    Jitko, moc děkuju:-). Lucie, není potřeba hned vyjíždět na lidi....

  • Jitka Klusová | 12. 11. 2006 13:10

    Paní Lidko nejsem sice autorka receptu , ale vím, že manželova maminka dělá něco podobného a říkala, že se normálně ušlehá sníh z bílků a zašlehá cukr.

  • Lidka Kábrtová | 12. 11. 2006 11:24

    Ptám se proto, že v receptu není uvedeno, že se šlehá sníh. Znám totiž i recepty, kde se bílky s cukrem jen lehce prošlehají, rozhodně ne až do fáze sněhu. Takže skutečně prosím o upřesnění.

  • Lucie Hrabcová | 12. 11. 2006 11:06

    lidko a z čeho byste chtěla šlehat sníh? ze žloutků????

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2005 07:59

    Z bílků se ušlehá sníh?

  • Hana Grombiříková | 21. 11. 2005 16:54

    Děláváme každý rok s lískovými oříšky a je to vynikající a též dietní (chrupinky jsou lehoučšké, takže 1 podle mě nemá víc než 20 kJ) cukroví. Nemám kráječ a krajím tedy třísky nožem a jde to. Já mám dávkování napsáno na počet bílků (tipla bych, že 150 g bude cirka 6 bílků), zkusím najít recept. Osobně mi ale připadá lepší postupovat podle uvedené hmotnosti, protože množství bílku je v každém vejci jiné. A množství mouky a cukru pak přizpůsobit použité hmotnosti bílků.

  • Anonym | 21. 11. 2005 14:07

    Z kolika vajec dostanu 150 g bílků?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Mandle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská pizza

Italská pizza

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
58
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
49
Klasické lečo
Klasické lečo
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
45
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Třísky ve formě na srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact