• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trifle s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Trifle s jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původem anglický dezert je tvořený vrstvami piškotu a krému z jahod a mascarpone. Na vršku nechybí šlehačka a celé kousky jahod. Trifle se krásně vyjímá ve skleničkách, takže láká už od pohledu. Navíc chutná prostě úžasně.

Suroviny

6 porce
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 90
      g cukr krupice
    • 80
      g polohrubá mouka
  • Krém
    • 500
      g mascarpone
    • 3
      lžíce moučkový cukr - 4
    • 300
      g jahody
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 150
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve upečte piškot. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky utřete s cukrem. Ke žloutkové směsi přisypte mouku a promíchejte. Poté stěrkou po částech zapracujte sníh. Těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem, vrstva těsta by měla být asi 2 cm vysoká. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 15 minut, poté piškot nechte ve vypnuté troubě 5 minut dojít. Hotový piškot dejte vychladnout. Z vychladlého korpusu pak tvořítkem vykrajujte kolečka o něco menší než je průměr sklenek, které budete plnit.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Jahody očistěte, polovinu jich rozmixujte s třtinovým cukrem, pár nechte na ozdobu, zbytek pokrájejte. Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a krémem naplňte cukrářský sáček, sklenky se tak budou lépe plnit.
3
Na dno sklenek nastříkejte trochu krému, pak přidejte piškotová kolečka, pokrájené jahody, zalijte jahodovým mixem a pokračujte další vrstvou krému. Takto naplňte všechny sklenky. Poháry ozdobte šlehačkou a jahodami.

RADA: 3 dezerty jako z pohádky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Mascarpone Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

203
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
19
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
19
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
16
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
16
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 12. 9. 2025: Na koho čeká příjemné překvapení a kdo by měl dnes poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 12. 9. 2025: Na koho čeká příjemné překvapení a kdo by měl dnes poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Trhanec
Trhanec
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhaný králík na krupicové kaši
Trhaný králík na krupicové kaši
Trnková marmeláda
Trnková marmeláda
Trojbarevná buchta
Trojbarevná buchta
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
  • Recepty.cz
  • Trifle s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact