• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trifle s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Trifle s jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původem anglický dezert je tvořený vrstvami piškotu a krému z jahod a mascarpone. Na vršku nechybí šlehačka a celé kousky jahod. Trifle se krásně vyjímá ve skleničkách, takže láká už od pohledu. Navíc chutná prostě úžasně.

Suroviny

6 porce
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 90
      g cukr krupice
    • 80
      g polohrubá mouka
  • Krém
    • 500
      g mascarpone
    • 3
      lžíce moučkový cukr - 4
    • 300
      g jahody
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 150
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve upečte piškot. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky utřete s cukrem. Ke žloutkové směsi přisypte mouku a promíchejte. Poté stěrkou po částech zapracujte sníh. Těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem, vrstva těsta by měla být asi 2 cm vysoká. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 15 minut, poté piškot nechte ve vypnuté troubě 5 minut dojít. Hotový piškot dejte vychladnout. Z vychladlého korpusu pak tvořítkem vykrajujte kolečka o něco menší než je průměr sklenek, které budete plnit.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Jahody očistěte, polovinu jich rozmixujte s třtinovým cukrem, pár nechte na ozdobu, zbytek pokrájejte. Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a krémem naplňte cukrářský sáček, sklenky se tak budou lépe plnit.
3
Na dno sklenek nastříkejte trochu krému, pak přidejte piškotová kolečka, pokrájené jahody, zalijte jahodovým mixem a pokračujte další vrstvou krému. Takto naplňte všechny sklenky. Poháry ozdobte šlehačkou a jahodami.

RADA: 3 dezerty jako z pohádky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Mascarpone Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

82
Houbová smaženice s krupičkou
Houbová smaženice s…
79
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
77
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem
Zapečené noky s rajčaty…
57
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
45
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Cardi B oznámila čtvrté těhotenství: Kupte si moje nové album, abych měla na plenky!

Cardi B oznámila čtvrté těhotenství: Kupte si moje nové album, abych měla na plenky!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Trhanec
Trhanec
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhaný králík na krupicové kaši
Trhaný králík na krupicové kaši
Trnková marmeláda
Trnková marmeláda
Trojbarevná buchta
Trojbarevná buchta
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
  • Recepty.cz
  • Trifle s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact