• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tříbarevné pletýnky
Napište svůj komentář k receptu

Tříbarevné pletýnky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tříbarevné pletýnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 2 pletýnky - těsto
    • 1
      kostka droždí
    • 600
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 300
      ml mléko
    • 4
      ks žloutek
    • 80
      g tuk
  • Na náplň
    • mák mletý
    • jablka

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout.Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 1 cm a rozdělíme na tři stejně velké pláty. Každý plát naplníme jednou z náplní a sbalíme tak, aby nám vznikly dlouhé praménky.
2
Praménky poté zapleteme klasickým způsobem ve dvě pletýnky na celou délku plechu a necháme 40 minut vykynout. Obě pletýnky pečeme 15-20 minut na jednom plechu při teplotě 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné

Kokosové tyčinky s čokoládou…

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kulakevičová | 23. 11. 2007 16:47

    Není za co :o)

  • Ivana Samcová | 21. 11. 2007 18:26

    Paní Jano, díky za vysvětlení. Už se těsím, jaké budou. Zdravím, Ivana

  • Jana Kulakevičová | 21. 11. 2007 15:57

    pro Vlaďku Šimkovou:náplní jen trochu,aby se daly ty plátky zabalit.pak tam vzniknou takové 3 barevné proužky...a dá se použít třeba i nuttela...možná i marmeláda či povidla ,ale to jsem nezkoušela tak nevim....a pro Ivanu Samcovou:vytvoříte těsto,vyválíte na velký plát o tloušťce 1cm,rozdělíte ho na 3 stejné části,ty trochu potřete náplní(každý jinou),srolujete je tak aby vám vznikly dlouhé "praménky" a ty pak zapletete jako pletýnky (housky). po upečení a nakrájení by tam měly bý takové barevné vlnovky z těch náplní... doufám že se povedou

  • Vlaďka Šimková | 19. 11. 2007 10:36

    Paní Ivano, nejsem autorka ale já jsem to pochopila tak, že je to ta plněná vánočka kde každý cop má jinou náplň. Taky se mi to líbí, ale chtělo by to upřesnit množství náplní.

  • Ivana Samcová | 18. 11. 2007 18:34

    Paní Jano, vypadá to velice lákavě, ale přiznám se, že nerozumím tomu popisu, jak udělat pletýnky. Mohla by jste to ještě jednou víc vysvětlit? Zřejmě si dneska nějak stojím na vedení. A abych nezapomněla, jak velké množství má tak být těch náplní? Ty praménky mají být tenké, aby se to dobře zaplétalo nebo je to něco na způsob vánočky /ale plněné/? Díky za vysvětlení. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Jablka Mák mletý Mléko Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Tříbarevné pletýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact