• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tříbarevné pletýnky
Napište svůj komentář k receptu

Tříbarevné pletýnky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tříbarevné pletýnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 2 pletýnky - těsto
    • 1
      kostka droždí
    • 600
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 300
      ml mléko
    • 4
      ks žloutek
    • 80
      g tuk
  • Na náplň
    • mák mletý
    • jablka

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout.Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 1 cm a rozdělíme na tři stejně velké pláty. Každý plát naplníme jednou z náplní a sbalíme tak, aby nám vznikly dlouhé praménky.
2
Praménky poté zapleteme klasickým způsobem ve dvě pletýnky na celou délku plechu a necháme 40 minut vykynout. Obě pletýnky pečeme 15-20 minut na jednom plechu při teplotě 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné

Kokosové tyčinky s čokoládou…

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kulakevičová | 23. 11. 2007 16:47

    Není za co :o)

  • Ivana Samcová | 21. 11. 2007 18:26

    Paní Jano, díky za vysvětlení. Už se těsím, jaké budou. Zdravím, Ivana

  • Jana Kulakevičová | 21. 11. 2007 15:57

    pro Vlaďku Šimkovou:náplní jen trochu,aby se daly ty plátky zabalit.pak tam vzniknou takové 3 barevné proužky...a dá se použít třeba i nuttela...možná i marmeláda či povidla ,ale to jsem nezkoušela tak nevim....a pro Ivanu Samcovou:vytvoříte těsto,vyválíte na velký plát o tloušťce 1cm,rozdělíte ho na 3 stejné části,ty trochu potřete náplní(každý jinou),srolujete je tak aby vám vznikly dlouhé "praménky" a ty pak zapletete jako pletýnky (housky). po upečení a nakrájení by tam měly bý takové barevné vlnovky z těch náplní... doufám že se povedou

  • Vlaďka Šimková | 19. 11. 2007 10:36

    Paní Ivano, nejsem autorka ale já jsem to pochopila tak, že je to ta plněná vánočka kde každý cop má jinou náplň. Taky se mi to líbí, ale chtělo by to upřesnit množství náplní.

  • Ivana Samcová | 18. 11. 2007 18:34

    Paní Jano, vypadá to velice lákavě, ale přiznám se, že nerozumím tomu popisu, jak udělat pletýnky. Mohla by jste to ještě jednou víc vysvětlit? Zřejmě si dneska nějak stojím na vedení. A abych nezapomněla, jak velké množství má tak být těch náplní? Ty praménky mají být tenké, aby se to dobře zaplétalo nebo je to něco na způsob vánočky /ale plněné/? Díky za vysvětlení. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Jablka Mák mletý Mléko Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

20
Tykvový kompot
Tykvový kompot
16
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
15
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův…
15
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
13
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Tříbarevné pletýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact