Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5 cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5-10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbudou asi 2 lžíce tekutiny.
Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte. Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30-45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši. Hotové maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.