lahev
pivo
na podlití, dle chuti světlé nebo černé 10° cca 0,5 litru
Dále dle chuti:
cibule
hořčice plnotučná
nebo dijonská...
nakládané okurky
nakládané feferonky
nebo kozí rohy...
chleba
nebo pečivo
Postup přípravy receptu
1
Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.
2
Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme připravené maso, které necháme na cibuli za občasného promíchání zatáhnout a osmažit. Po vysmažení tekutiny vmícháme k masu nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Poté zalijeme pivem a zvolna dusíme do úplného změknutí masa, za občasného promíchání, podlití dle potřeby. Maso dusíme tak dlouho, až se nám začne během míchání rozpadat na vlákna.
Po částečném zchladnutí maso rozšťoucháme s výpekem nebo roztrháme vidličkami. Po úplném zchladnutí dochutíme dle vlastní chuti hořčicí, pokrájenou cibulí, případně dosolíme a opepříme. Cibuli můžeme použít klasickou, červenou nebo jarní.
4
Trhané vepřové maso podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, dozdobíme okurkou nebo feferonkou a pokud chceme, můžeme je dle chuti vmíchat přímo k trhanému masu.
5
Trhané vepřové maso můžeme připravit i v troubě, kdy ochucené maso promícháme s cibulí a česnekem, podlijeme pivem, zaklopíme a pečeme na cca 180 °C do rozpadávaní masa na vlákna.