• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Trhací závin se zelím a uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
6fotografií
Nahrát fotku
 

Z tohoto dozlatova upečeného závinu si může každý utrhnout svůj díl. Uvnitř se skrývá náplň z kysaného zelí a uzeného masa. Když při přípravě použijete vaše oblíbené bylinky nebo koření, bude výsledek ještě o něco lepší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g hladká mouka + na poprášení
    • 250
      ml mléko
    • 50
      ml olej + na vymazání mísy
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • 1
      ks vejce na potření
    • pečící papír nebo máslo na vymazání pekáčku
    • bylinky a koření (podle chuti, nepovinně)
  • Náplň:
    • 350
      g kysané zelí
    • 400
      g uzené maso

Postup přípravy receptu

1
V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem, asi 1 hodinu.
2
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem. Těsto rozpulte a na pomoučněné ploše vyválejte 2 tenké obdélníky. Do každého rozdělte polovinu zelí a polovinu masa pokrájeného na kostičky, můžete přidat i bylinky a koření podle chuti.
3
Oba pláty těsně zarolujte a naskládejte do pekáčku, klidně je zahněte nebo stočte podle jeho tvaru a rozměrů. Pak záviny rozkrájejte na trojúhelníky podle vzoru zmijí kůže, ale nedokrojte. Potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě 30–40 minut kynout v teple. Upečte dozlatova, asi 40 minut.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Květákový quiche s rajčaty

Květákový quiche s rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané štrůdly a rolády Kuchaři Florentýna Zatloukalová FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Hladká mouka Kysané zelí Mléko Olej Pečící papír Sůl Sušené droždí Uzené maso Vejce

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

468
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
33
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní…
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Strach o Bolka Polívku (76): Kolaps během představení! Odvezla ho záchranka

Strach o Bolka Polívku (76): Kolaps během představení! Odvezla ho záchranka

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Treska v kořeněném kabátku
Treska v kořeněném kabátku
Treska v krustě
Treska v krustě
Trhací bochník se sýrem
Trhací bochník se sýrem
Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Trhaná kachna / husa se zelím a…
Trhaná omeleta
Trhaná omeleta
Trhaná vepřová plec
Trhaná vepřová plec
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact