• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Trhací závin se zelím a uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
6fotografií
Nahrát fotku
 

Z tohoto dozlatova upečeného závinu si může každý utrhnout svůj díl. Uvnitř se skrývá náplň z kysaného zelí a uzeného masa. Když při přípravě použijete vaše oblíbené bylinky nebo koření, bude výsledek ještě o něco lepší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g hladká mouka + na poprášení
    • 250
      ml mléko
    • 50
      ml olej + na vymazání mísy
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • 1
      ks vejce na potření
    • pečící papír nebo máslo na vymazání pekáčku
    • bylinky a koření (podle chuti, nepovinně)
  • Náplň:
    • 350
      g kysané zelí
    • 400
      g uzené maso

Postup přípravy receptu

1
V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem, asi 1 hodinu.
2
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem. Těsto rozpulte a na pomoučněné ploše vyválejte 2 tenké obdélníky. Do každého rozdělte polovinu zelí a polovinu masa pokrájeného na kostičky, můžete přidat i bylinky a koření podle chuti.
3
Oba pláty těsně zarolujte a naskládejte do pekáčku, klidně je zahněte nebo stočte podle jeho tvaru a rozměrů. Pak záviny rozkrájejte na trojúhelníky podle vzoru zmijí kůže, ale nedokrojte. Potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě 30–40 minut kynout v teple. Upečte dozlatova, asi 40 minut.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Květákový quiche s rajčaty

Květákový quiche s rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané štrůdly a rolády Kuchaři Florentýna Zatloukalová FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Hladká mouka Kysané zelí Mléko Olej Pečící papír Sůl Sušené droždí Uzené maso Vejce

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

97
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
31
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
25
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
24
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Treska v kořeněném kabátku
Treska v kořeněném kabátku
Treska v krustě
Treska v krustě
Trhací bochník se sýrem
Trhací bochník se sýrem
Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Trhaná kachna / husa se zelím a…
Trhaná omeleta
Trhaná omeleta
Trhaná vepřová plec
Trhaná vepřová plec
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact