• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Trhací závin se zelím a uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
6fotografií
Nahrát fotku
 

Z tohoto dozlatova upečeného závinu si může každý utrhnout svůj díl. Uvnitř se skrývá náplň z kysaného zelí a uzeného masa. Když při přípravě použijete vaše oblíbené bylinky nebo koření, bude výsledek ještě o něco lepší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g hladká mouka + na poprášení
    • 250
      ml mléko
    • 50
      ml olej + na vymazání mísy
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • 1
      ks vejce na potření
    • pečící papír nebo máslo na vymazání pekáčku
    • bylinky a koření (podle chuti, nepovinně)
  • Náplň:
    • 350
      g kysané zelí
    • 400
      g uzené maso

Postup přípravy receptu

1
V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem, asi 1 hodinu.
2
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem. Těsto rozpulte a na pomoučněné ploše vyválejte 2 tenké obdélníky. Do každého rozdělte polovinu zelí a polovinu masa pokrájeného na kostičky, můžete přidat i bylinky a koření podle chuti.
3
Oba pláty těsně zarolujte a naskládejte do pekáčku, klidně je zahněte nebo stočte podle jeho tvaru a rozměrů. Pak záviny rozkrájejte na trojúhelníky podle vzoru zmijí kůže, ale nedokrojte. Potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě 30–40 minut kynout v teple. Upečte dozlatova, asi 40 minut.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Květákový quiche s rajčaty

Květákový quiche s rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané štrůdly a rolády Kuchaři Florentýna Zatloukalová FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Hladká mouka Kysané zelí Mléko Olej Pečící papír Sůl Sušené droždí Uzené maso Vejce

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Bramborové housky

Bramborové housky

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

50
Šopský salát
Šopský salát
45
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
40
Salát do ruky
Salát do ruky
36
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
34
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Treska v kořeněném kabátku
Treska v kořeněném kabátku
Treska v krustě
Treska v krustě
Trhací bochník se sýrem
Trhací bochník se sýrem
Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Trhaná kachna / husa se zelím a…
Trhaná omeleta
Trhaná omeleta
Trhaná vepřová plec
Trhaná vepřová plec
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact