• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Trhací závin se zelím a uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
6fotografií
Nahrát fotku
 

Z tohoto dozlatova upečeného závinu si může každý utrhnout svůj díl. Uvnitř se skrývá náplň z kysaného zelí a uzeného masa. Když při přípravě použijete vaše oblíbené bylinky nebo koření, bude výsledek ještě o něco lepší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g hladká mouka + na poprášení
    • 250
      ml mléko
    • 50
      ml olej + na vymazání mísy
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • 1
      ks vejce na potření
    • pečící papír nebo máslo na vymazání pekáčku
    • bylinky a koření (podle chuti, nepovinně)
  • Náplň:
    • 350
      g kysané zelí
    • 400
      g uzené maso

Postup přípravy receptu

1
V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem, asi 1 hodinu.
2
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem. Těsto rozpulte a na pomoučněné ploše vyválejte 2 tenké obdélníky. Do každého rozdělte polovinu zelí a polovinu masa pokrájeného na kostičky, můžete přidat i bylinky a koření podle chuti.
3
Oba pláty těsně zarolujte a naskládejte do pekáčku, klidně je zahněte nebo stočte podle jeho tvaru a rozměrů. Pak záviny rozkrájejte na trojúhelníky podle vzoru zmijí kůže, ale nedokrojte. Potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě 30–40 minut kynout v teple. Upečte dozlatova, asi 40 minut.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Květákový quiche s rajčaty

Květákový quiche s rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané štrůdly a rolády Kuchaři Florentýna Zatloukalová FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Hladká mouka Kysané zelí Mléko Olej Pečící papír Sůl Sušené droždí Uzené maso Vejce

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Sumeček

Sumeček

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

43
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
26
Bramborové válečky
Bramborové válečky
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
13
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Treska v kořeněném kabátku
Treska v kořeněném kabátku
Treska v krustě
Treska v krustě
Trhací bochník se sýrem
Trhací bochník se sýrem
Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Trhaná kachna / husa se zelím a…
Trhaná omeleta
Trhaná omeleta
Trhaná vepřová plec
Trhaná vepřová plec
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact