• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Třešňový štrúdl s mandlemi
Napište svůj komentář k receptu

Třešňový štrúdl s mandlemi

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňový štrúdl s mandlemi
Třešňový štrúdl s mandlemi
Třešňový štrúdl s mandlemi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      plátek těsto Na štrůdl
    • 30
      g máslo Rozpuštěné
    • 2
      lžíce mandlové lupínky
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 60
      g mleté mandle
    • 50
      g hnědý cukr
    • 30
      g strouhanka
    • pomerančová kůra Z jednoho pomeranče
    • 700
      g kompotované třešně

Postup přípravy receptu

1
Troubu vyhřejeme a plech vyložíme papírem. Smícháme strouhanku, mandle, cukr a pomerančovou kůru, pak přidáme vypeckované třešně. Na utěrku položíme jeden plát těsta, který potřeme máslem. (Když dáte listové těsto-nepotírat!).
2
Pak přiložíme další plát rozloženého štrúdlového těsta, potřeme máslem a ještě jednou opakujeme s třetím plátem. Těsto pak potřeme náplní, ale okraje asi 2,5 cm necháme suché. Užší strany přeložíme přes náplň, aby nevytekla, ze širší strany štrúdl opatrně pomocí utěrky zavineme. Těsto potřeme zbylým máslem a posypeme lupínky. Pečeme asi 20 minut do zlatova.
3
Po upečení můžeme posypat cukrem, nebo potřít šlehačkou nebo kvalitním hustým jogurtem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Třešňový koláč

Třešňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • calypsol | 18. 2. 2013 01:13

    Aha, tak jsem nakonec zjistil to co jsem chtel na zacatku v diskuzi, jsem rad ze nejsem jediny, kdo se v tom nevyznal :-)

  • calypsol | 18. 2. 2013 01:10

    Dalsi spatne vysvetleny, nepopsany recept :-X Prosim vas, kdyz je priprava slozitejsi, jako treba u tohoto receptu, neskodilo by pridat par fotografii. Ja treba nevim, co si mam predstavit pod pojmem "na uterku polozime jeden plat testa". Mam pripravu chapat tak, ze mam dejme tomu testo na tri zaviny, tak je vyvalim a vsechny tri je polozim na sebe a do toho vznikleho jednoho tlusteho kusu dam napln?? Neni v tom pripade jednodussi vyvalet z celeho testa rovnou jen jeden tlustsi kus??

  • 13ka | 25. 6. 2011 13:36

    Výborný, rodina se olizovala až za ušima . Máme na zahradě velkou třešeň, tak určitě ještě upeču <3

  • Miroslava Severová | 8. 6. 2009 12:10

    Konečně jsem minulý týden dělala štrúdl a použila čerstvé třešně, vypeckovala jsem je, byly úžasně šťavnaté, dělala jsem z lístového těsta - výborné, hodnotím za 1 !!

  • Monika T | 1. 6. 2009 13:35

    Gábino, tak ja používam klasické cesto na tažený štrúdl, nájdete to aj na tejto stránke, alebo potom mrazené fillo cesto, ktoré dostať v supermarketoch, alebo si to fillo cesto vyrobím sama...

  • Gábina H | 1. 6. 2009 12:19

    Moniko, můžete přidat recept na vaše štrúdlové těsto?

  • Gábina H | 1. 6. 2009 12:19

    Moniko, můžete přidat recept na vaše štrúdlové těsto?

  • Monika T | 27. 5. 2009 14:43

    Priznám sa, že zatiaľ som tento štrúdl vždy robila iba z kompotovaných čerešní, tak potom dajte vedieť ako chutilo z čerstvých :)

  • Monika T | 27. 5. 2009 14:42

    Jitřenko, máte pravdu, filo cesto je na to vhodné.

  • Miroslava Severová | 27. 5. 2009 14:34

    Děkuji za vysvětlení, už si recept tisknu, dozrávají třešně, tak zkusím z čerstvých.

  • Jitřenka Němcová | 27. 5. 2009 13:10

    Patrně se jedná o tenounké pláty fillo těsta.Mám pravdu?

  • Monika T | 27. 5. 2009 12:22

    Áno, prvé pláty sa len potrú maslom, štrúdľa je potom krehkejšia...ak použijete klasické listové cesto, tak vrstviť ani nemusíte, záleží na vás koľko tam dáte tej náplne aby sa cesto neroztrhlo

  • Miroslava Severová | 27. 5. 2009 12:05

    Nějak nerozumím, 2 pláty těsta jen potřít máslem a teprve na 3 dát náplň? Ty první 2 jsou tedy prázdné? A proč? Možná, že to jen špatně chápu.Mirka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Kompotované třešně Mandlové lupínky Máslo Mleté mandle Moučkový cukr Pomerančová kůra Strouhanka Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Poslední sledované recepty

72
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sisa Skovská (59) opět v nemocnici: Další operace ruky!

Sisa Skovská (59) opět v nemocnici: Další operace ruky!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Třešňový likér
Třešňový likér
Třešňový nepečený dort
Třešňový nepečený dort
Třešňový pohár
Třešňový pohár
Třešňový závin
Třešňový závin
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná…
Tříbarevný koláč
Tříbarevný koláč
  • Recepty.cz
  • Třešňový štrúdl s mandlemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact