• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Třešňový štrúdl s mandlemi
Napište svůj komentář k receptu

Třešňový štrúdl s mandlemi

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňový štrúdl s mandlemi
Třešňový štrúdl s mandlemi
Třešňový štrúdl s mandlemi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      plátek těsto Na štrůdl
    • 30
      g máslo Rozpuštěné
    • 2
      lžíce mandlové lupínky
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 60
      g mleté mandle
    • 50
      g hnědý cukr
    • 30
      g strouhanka
    • pomerančová kůra Z jednoho pomeranče
    • 700
      g kompotované třešně

Postup přípravy receptu

1
Troubu vyhřejeme a plech vyložíme papírem. Smícháme strouhanku, mandle, cukr a pomerančovou kůru, pak přidáme vypeckované třešně. Na utěrku položíme jeden plát těsta, který potřeme máslem. (Když dáte listové těsto-nepotírat!).
2
Pak přiložíme další plát rozloženého štrúdlového těsta, potřeme máslem a ještě jednou opakujeme s třetím plátem. Těsto pak potřeme náplní, ale okraje asi 2,5 cm necháme suché. Užší strany přeložíme přes náplň, aby nevytekla, ze širší strany štrúdl opatrně pomocí utěrky zavineme. Těsto potřeme zbylým máslem a posypeme lupínky. Pečeme asi 20 minut do zlatova.
3
Po upečení můžeme posypat cukrem, nebo potřít šlehačkou nebo kvalitním hustým jogurtem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Třešňový koláč

Třešňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • calypsol | 18. 2. 2013 01:13

    Aha, tak jsem nakonec zjistil to co jsem chtel na zacatku v diskuzi, jsem rad ze nejsem jediny, kdo se v tom nevyznal :-)

  • calypsol | 18. 2. 2013 01:10

    Dalsi spatne vysvetleny, nepopsany recept :-X Prosim vas, kdyz je priprava slozitejsi, jako treba u tohoto receptu, neskodilo by pridat par fotografii. Ja treba nevim, co si mam predstavit pod pojmem "na uterku polozime jeden plat testa". Mam pripravu chapat tak, ze mam dejme tomu testo na tri zaviny, tak je vyvalim a vsechny tri je polozim na sebe a do toho vznikleho jednoho tlusteho kusu dam napln?? Neni v tom pripade jednodussi vyvalet z celeho testa rovnou jen jeden tlustsi kus??

  • 13ka | 25. 6. 2011 13:36

    Výborný, rodina se olizovala až za ušima . Máme na zahradě velkou třešeň, tak určitě ještě upeču <3

  • Miroslava Severová | 8. 6. 2009 12:10

    Konečně jsem minulý týden dělala štrúdl a použila čerstvé třešně, vypeckovala jsem je, byly úžasně šťavnaté, dělala jsem z lístového těsta - výborné, hodnotím za 1 !!

  • Monika T | 1. 6. 2009 13:35

    Gábino, tak ja používam klasické cesto na tažený štrúdl, nájdete to aj na tejto stránke, alebo potom mrazené fillo cesto, ktoré dostať v supermarketoch, alebo si to fillo cesto vyrobím sama...

  • Gábina H | 1. 6. 2009 12:19

    Moniko, můžete přidat recept na vaše štrúdlové těsto?

  • Gábina H | 1. 6. 2009 12:19

    Moniko, můžete přidat recept na vaše štrúdlové těsto?

  • Monika T | 27. 5. 2009 14:43

    Priznám sa, že zatiaľ som tento štrúdl vždy robila iba z kompotovaných čerešní, tak potom dajte vedieť ako chutilo z čerstvých :)

  • Monika T | 27. 5. 2009 14:42

    Jitřenko, máte pravdu, filo cesto je na to vhodné.

  • Miroslava Severová | 27. 5. 2009 14:34

    Děkuji za vysvětlení, už si recept tisknu, dozrávají třešně, tak zkusím z čerstvých.

  • Jitřenka Němcová | 27. 5. 2009 13:10

    Patrně se jedná o tenounké pláty fillo těsta.Mám pravdu?

  • Monika T | 27. 5. 2009 12:22

    Áno, prvé pláty sa len potrú maslom, štrúdľa je potom krehkejšia...ak použijete klasické listové cesto, tak vrstviť ani nemusíte, záleží na vás koľko tam dáte tej náplne aby sa cesto neroztrhlo

  • Miroslava Severová | 27. 5. 2009 12:05

    Nějak nerozumím, 2 pláty těsta jen potřít máslem a teprve na 3 dát náplň? Ty první 2 jsou tedy prázdné? A proč? Možná, že to jen špatně chápu.Mirka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Kompotované třešně Mandlové lupínky Máslo Mleté mandle Moučkový cukr Pomerančová kůra Strouhanka Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Alláhova směs

Alláhova směs

Americká pizza

Americká pizza

Luxus řez

Luxus řez

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

65
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Motaný makový / ořechový závin
Motaný makový / ořechový…
13
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
13
Baklava s ořechy
Baklava s ořechy

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Třešňový likér
Třešňový likér
Třešňový nepečený dort
Třešňový nepečený dort
Třešňový pohár
Třešňový pohár
Třešňový závin
Třešňový závin
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná…
Tříbarevný koláč
Tříbarevný koláč
  • Recepty.cz
  • Třešňový štrúdl s mandlemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact