Aha, tak jsem nakonec zjistil to co jsem chtel na zacatku v diskuzi, jsem rad ze nejsem jediny, kdo se v tom nevyznal :-)
Dalsi spatne vysvetleny, nepopsany recept :-X Prosim vas, kdyz je priprava slozitejsi, jako treba u tohoto receptu, neskodilo by pridat par fotografii. Ja treba nevim, co si mam predstavit pod pojmem "na uterku polozime jeden plat testa". Mam pripravu chapat tak, ze mam dejme tomu testo na tri zaviny, tak je vyvalim a vsechny tri je polozim na sebe a do toho vznikleho jednoho tlusteho kusu dam napln?? Neni v tom pripade jednodussi vyvalet z celeho testa rovnou jen jeden tlustsi kus??
Výborný, rodina se olizovala až za ušima . Máme na zahradě velkou třešeň, tak určitě ještě upeču <3
Konečně jsem minulý týden dělala štrúdl a použila čerstvé třešně, vypeckovala jsem je, byly úžasně šťavnaté, dělala jsem z lístového těsta - výborné, hodnotím za 1 !!
Gábino, tak ja používam klasické cesto na tažený štrúdl, nájdete to aj na tejto stránke, alebo potom mrazené fillo cesto, ktoré dostať v supermarketoch, alebo si to fillo cesto vyrobím sama...
Moniko, můžete přidat recept na vaše štrúdlové těsto?
Moniko, můžete přidat recept na vaše štrúdlové těsto?
Priznám sa, že zatiaľ som tento štrúdl vždy robila iba z kompotovaných čerešní, tak potom dajte vedieť ako chutilo z čerstvých :)
Jitřenko, máte pravdu, filo cesto je na to vhodné.
Děkuji za vysvětlení, už si recept tisknu, dozrávají třešně, tak zkusím z čerstvých.
Patrně se jedná o tenounké pláty fillo těsta.Mám pravdu?
Áno, prvé pláty sa len potrú maslom, štrúdľa je potom krehkejšia...ak použijete klasické listové cesto, tak vrstviť ani nemusíte, záleží na vás koľko tam dáte tej náplne aby sa cesto neroztrhlo
Nějak nerozumím, 2 pláty těsta jen potřít máslem a teprve na 3 dát náplň? Ty první 2 jsou tedy prázdné? A proč? Možná, že to jen špatně chápu.Mirka