kg
bílý jogurt
nebo zakysaná smetana, tvaroh rozředěný mlékem... cca
cukrářské piškoty
nebo dětské
sušenky
nebo oplatky
vanilkový cukr
cukr
dle chuti
třešně
Postup přípravy receptu
1
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i skořici, citronovou kůru, vanilku, rum... Ve zbylé vodě si rozmícháme pudink, který vlijeme ke třešním za stálého míchání a dle návodu povaříme.
2
Z části zchladlé třešně vrstvíme do pohárů, sklenic, misek... a prokládáme jogurtem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr a případně ještě dle chuti dosladili. Místo jogurtu můžeme použít zakysanou smetanu, mlékem naředěný tvaroh či mascarpone...
3
Vrstvy můžeme prokládat i piškoty nebo nalámanými sušenkami (máslové, Lotus...), vše dle vlastní chuti a fantazie.
4
Poháry dáme vychladit a před podáváním dozdobíme dle chuti a fantazie.