Třešně umyjeme a vypeckujeme. Třešně, rozlousknuté a vydlabané pecky z třešní, skořici, hřebíčky, cukr, citrónovou kůru vložíme do lahve a zalijeme vodkou. 3 týdny necháme uležet, potom přefiltrujeme. Třešně můžeme použít ke zmrzlině.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavel Svítok
|30. 7. 2009 23:57
Na zakrytie pouzivam mirotenovy sacik a gumicku
Jean Deary
|20. 7. 2009 18:44
Tak jsem zpátky po třech týdnech s komentářem. Dodržela jsem postup i poměr ingrediencí. Třešňový likér je celkem ok, jen se mi zdá moc sladký (každý má ale samozřejmě "jinou chuť") a také že ztratil větší množství alkoholu. Asi to bylo tím, že jsem láhev (od okurek) měla zakrytou jen papír. ubrouskem (proti prachu). Asi jsem jí měla uzavřít víčkem, aby se alkohol zbytečně nevypařoval (o víčku zde nebyla zmínka, tak jsem ho nedávala...) Každopádně v lednici se nezkazí a časem se vypije :-)
Jean Deary
|26. 6. 2009 11:06
Děkuji za odpověď, dneska jdu naložit ingredience, resp. v tomto deštivém počasí zachránit poslední třešně před popraskáním, tak jsem zvědavá, jaký bude. Určitě dám vědět :-)
Pavel Svítok
|25. 6. 2009 20:57
Priame slnecne svetlo tento liker nepotrebuje
Jean Deary
|23. 6. 2009 22:50
Stačí, když nechám ingredience ve sklenici uležet třeba doma na lince nebo potřebuji přímé sluneční světlo?