• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Třešňový koláč z podmáslí
Napište svůj komentář k receptu

Třešňový koláč z podmáslí

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňový koláč z podmáslí
Třešňový koláč z podmáslí
Třešňový koláč z podmáslí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,75
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      hrnek podmáslí nebo kefír
    • 5
      lžíce kokos jemně mletý
  • Na těsto poklást
    • 500
      g třešně
  • Drobenka
    • hrubá mouka a 2 lžíce
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 70
      g máslo (60-70)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme a umícháme hladké těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného velkého plechu. Poklademe omytými a dobře okapanými třešněmi.
2
Na drobenku smísíme mouku, cukr a skořici, přidáme máslo, které jsme chvíli nechali změknout při pokojové teplotě, a tupým nožem ho ve směsi posekáme. Prsty pak dotvoříme drobenku, koláč jí hustě posypeme.
3
Pečeme ve středně teplé troubě (cca 180 °C) zhruba 35-40 minut (vycházejte prosím ale ze zkušeností s vlastní troubou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem a drobenkou

Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xpaja | 4. 6. 2018 18:31

    Buchta se velmi povedla ,i bez drobenky rodině velmi chutná. Zaměnila jsem i mouku za hladkou špaldovou a polohrubou a výsledek to neovlivnilo. Doporučuji ! :)

  • Evča | 22. 6. 2015 12:25

    Opravdu moc dobrá buchta ! Já jí odlehčila tak, že jsem dala pouze lžíci oleje a místo cukru do těsta lžíci Stévie a byla taky dokonalá ! Dík za recept :-D

  • Míša | 27. 5. 2015 10:50

    Výborné!

  • Monika | 24. 6. 2014 13:55

    Super koláč moc dobrý přidala jsem i jahody - LUXUSNÍ!!!!!

  • Gita | 6. 6. 2014 08:11

    Výýýborný koláč, já jsem ještě nastrouhala do těsta citronovou kůru. Tentokrát jsem nedávala drobenku (měli jsme nedávno) a i tak skvělý. :-)

  • Stefanni | 5. 6. 2014 15:10

    Rozhodne 1☆

  • Stefanni | 5. 6. 2014 15:02

    Tenhle komentar me motivoval k vyrobe :-) tohoto rcp a uplne vasi kamaradce rozumim, jak musela byt pokorena ...:-) :-D

  • Stefanni | 5. 6. 2014 14:53

    Dala jsem 200g celozrnne mouky, trinovy cukr,1/2 prasku do peciva a 1/2 lzicky sody a misto podmasli kefirove mleko (trochu improvizace-chybelo mi doma).ostatni dle receptu. tohle je super recept!!!!!Kohokoliv s klasickou bublaninou strcite do kapsy a kazdeho tim oslovite-kombinace kokosu a tresni je nevsedni ale chutna az zrava! Zaujal me komentar jak vas strcila s klasickou bublaninou do kapsy tato variace na tresne.A souhlasim! Tohle je uplne trivialni recept, priprava za 3minuty a je to harmonie chuti.Snedli jsme jej a nestacil ani zcela vystydnout :-)urcite doporucuji a diky autorce za tento rcp:-) bajecne!!!!!

  • Zdeňka Raindlová | 20. 7. 2013 11:33

    Jsem moc ráda, že koláč všem chutná, jenom se opět vloudila chybička při přepisování receptu do nové verze stránek - mouky do drobenky má být 1/2 hrnku + 2 lžíce...mohu poprosit o opravu?

  • majoneza | 14. 7. 2013 08:27

    :-) výborný, vláčný, jednoduchý, rychlý. Kokos v těstu odvádí taky skvělou práci. Mít ovoce k dispozici častěji, peču pořád. :-)

  • Ivana Samcová | 11. 7. 2013 18:05

    Jsem moc ráda, že jsem narazila na tento recept. Koláč je výborný, rychlá příprava, skvělá chuť. Pokud máte rádi třešňové koláče určitě doporučuji! Ivana

  • natissa | 2. 7. 2013 10:16

    Jedním slovem - EXKLUZIVNÍ !!!

  • radkakv | 11. 6. 2013 14:28

    Koláč byl výborný, vláčný, měl velký úspěch i u dětí :-)

  • paviocko | 13. 6. 2011 18:39

    Výborný koláč, skvělá obměna klasické bublaniny. Dala jsem ještě sníh z bílků, aby byl nadýchanější. Ta skořice v drobence je velmi zajímavá obměna, budu dávat častěji. Jak to dopadlo, viz foto ;-)

  • Blažena Halušková | 29. 6. 2009 19:41

    Tak aniž jsme se domluvily upekla v sobotu kamarádka klasickou "piškotovou" bublaninu. Až mi jí bylo líto, všichni se vrhali na tuhle! Ona také vedle téhle vypadala jako chudý příbuzný (pořád mluvím o bublanině, samozřejmě!). Poznámky kamarádky nebudu kometovat.... Vynikající - za jedna!

  • Karolina Diallo | 25. 6. 2009 14:19

    Skvěle napsaný recept a jako třešnička skvělý výsledek. ;)

  • Zdeňka Raindlová | 20. 6. 2007 11:13

    Pavlo, třešně dávám celé i s peckami, zdá se mi, že bez pecek pouštějí šťávu a moučník pak moc rychle vlhne. Lenko, mám vyzkoušené, že mouky do drobenky by mělo být vždy o něco víc než cukru, proto ty dvě lžíce navíc; ale v praxi se taky spíš řídím tím, jak se mi drobenka jeví, a podle chuti přidávám mouku nebo cukr. Je to nepodstatný detail, možná spíš vodítko pro začínající kuchařky.

  • Lenka S | 18. 6. 2007 21:34

    Dobrá buchtička, už ji baštíme. Jenom jsem nepochopila, na co jsou ty dvě lžíce mouky navíc v drobence. Řekla bych, že při měření na hrnky nějaké dvě lžíce nehrají velkou roli. Že by na posypání třešní před tím než se dají na těsto?

  • Pavla | 18. 6. 2007 17:39

    tento recept vypada dobre a hlavne je srozumitelne napsany,urcite vyzkousim az nam dozraji na strome tresne :-) ,tresne cele i s peckami?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Kokos Máslo Moučkový cukr Podmáslí Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Třešně Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

139
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
91
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
43
Makovník, Makovec
Makovník, Makovec
41
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Třešňový koláč
Třešňový koláč
Třešňový koláč II.
Třešňový koláč II.
Třešňový koláč z lineckého těsta
Třešňový koláč z lineckého těsta
Třešňový kompot
Třešňový kompot
Třešňový likér
Třešňový likér
Třešňový nepečený dort
Třešňový nepečený dort
  • Recepty.cz
  • Třešňový koláč z podmáslí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact