• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Třešňový koláč z podmáslí
Napište svůj komentář k receptu

Třešňový koláč z podmáslí

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňový koláč z podmáslí
Třešňový koláč z podmáslí
Třešňový koláč z podmáslí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,75
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      hrnek podmáslí nebo kefír
    • 5
      lžíce kokos jemně mletý
  • Na těsto poklást
    • 500
      g třešně
  • Drobenka
    • hrubá mouka a 2 lžíce
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 70
      g máslo (60-70)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme a umícháme hladké těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného velkého plechu. Poklademe omytými a dobře okapanými třešněmi.
2
Na drobenku smísíme mouku, cukr a skořici, přidáme máslo, které jsme chvíli nechali změknout při pokojové teplotě, a tupým nožem ho ve směsi posekáme. Prsty pak dotvoříme drobenku, koláč jí hustě posypeme.
3
Pečeme ve středně teplé troubě (cca 180 °C) zhruba 35-40 minut (vycházejte prosím ale ze zkušeností s vlastní troubou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem a drobenkou

Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xpaja | 4. 6. 2018 18:31

    Buchta se velmi povedla ,i bez drobenky rodině velmi chutná. Zaměnila jsem i mouku za hladkou špaldovou a polohrubou a výsledek to neovlivnilo. Doporučuji ! :)

  • Evča | 22. 6. 2015 12:25

    Opravdu moc dobrá buchta ! Já jí odlehčila tak, že jsem dala pouze lžíci oleje a místo cukru do těsta lžíci Stévie a byla taky dokonalá ! Dík za recept :-D

  • Míša | 27. 5. 2015 10:50

    Výborné!

  • Monika | 24. 6. 2014 13:55

    Super koláč moc dobrý přidala jsem i jahody - LUXUSNÍ!!!!!

  • Gita | 6. 6. 2014 08:11

    Výýýborný koláč, já jsem ještě nastrouhala do těsta citronovou kůru. Tentokrát jsem nedávala drobenku (měli jsme nedávno) a i tak skvělý. :-)

  • Stefanni | 5. 6. 2014 15:10

    Rozhodne 1☆

  • Stefanni | 5. 6. 2014 15:02

    Tenhle komentar me motivoval k vyrobe :-) tohoto rcp a uplne vasi kamaradce rozumim, jak musela byt pokorena ...:-) :-D

  • Stefanni | 5. 6. 2014 14:53

    Dala jsem 200g celozrnne mouky, trinovy cukr,1/2 prasku do peciva a 1/2 lzicky sody a misto podmasli kefirove mleko (trochu improvizace-chybelo mi doma).ostatni dle receptu. tohle je super recept!!!!!Kohokoliv s klasickou bublaninou strcite do kapsy a kazdeho tim oslovite-kombinace kokosu a tresni je nevsedni ale chutna az zrava! Zaujal me komentar jak vas strcila s klasickou bublaninou do kapsy tato variace na tresne.A souhlasim! Tohle je uplne trivialni recept, priprava za 3minuty a je to harmonie chuti.Snedli jsme jej a nestacil ani zcela vystydnout :-)urcite doporucuji a diky autorce za tento rcp:-) bajecne!!!!!

  • Zdeňka Raindlová | 20. 7. 2013 11:33

    Jsem moc ráda, že koláč všem chutná, jenom se opět vloudila chybička při přepisování receptu do nové verze stránek - mouky do drobenky má být 1/2 hrnku + 2 lžíce...mohu poprosit o opravu?

  • majoneza | 14. 7. 2013 08:27

    :-) výborný, vláčný, jednoduchý, rychlý. Kokos v těstu odvádí taky skvělou práci. Mít ovoce k dispozici častěji, peču pořád. :-)

  • Ivana Samcová | 11. 7. 2013 18:05

    Jsem moc ráda, že jsem narazila na tento recept. Koláč je výborný, rychlá příprava, skvělá chuť. Pokud máte rádi třešňové koláče určitě doporučuji! Ivana

  • natissa | 2. 7. 2013 10:16

    Jedním slovem - EXKLUZIVNÍ !!!

  • radkakv | 11. 6. 2013 14:28

    Koláč byl výborný, vláčný, měl velký úspěch i u dětí :-)

  • paviocko | 13. 6. 2011 18:39

    Výborný koláč, skvělá obměna klasické bublaniny. Dala jsem ještě sníh z bílků, aby byl nadýchanější. Ta skořice v drobence je velmi zajímavá obměna, budu dávat častěji. Jak to dopadlo, viz foto ;-)

  • Blažena Halušková | 29. 6. 2009 19:41

    Tak aniž jsme se domluvily upekla v sobotu kamarádka klasickou "piškotovou" bublaninu. Až mi jí bylo líto, všichni se vrhali na tuhle! Ona také vedle téhle vypadala jako chudý příbuzný (pořád mluvím o bublanině, samozřejmě!). Poznámky kamarádky nebudu kometovat.... Vynikající - za jedna!

  • Karolina Diallo | 25. 6. 2009 14:19

    Skvěle napsaný recept a jako třešnička skvělý výsledek. ;)

  • Zdeňka Raindlová | 20. 6. 2007 11:13

    Pavlo, třešně dávám celé i s peckami, zdá se mi, že bez pecek pouštějí šťávu a moučník pak moc rychle vlhne. Lenko, mám vyzkoušené, že mouky do drobenky by mělo být vždy o něco víc než cukru, proto ty dvě lžíce navíc; ale v praxi se taky spíš řídím tím, jak se mi drobenka jeví, a podle chuti přidávám mouku nebo cukr. Je to nepodstatný detail, možná spíš vodítko pro začínající kuchařky.

  • Lenka S | 18. 6. 2007 21:34

    Dobrá buchtička, už ji baštíme. Jenom jsem nepochopila, na co jsou ty dvě lžíce mouky navíc v drobence. Řekla bych, že při měření na hrnky nějaké dvě lžíce nehrají velkou roli. Že by na posypání třešní před tím než se dají na těsto?

  • Pavla | 18. 6. 2007 17:39

    tento recept vypada dobre a hlavne je srozumitelne napsany,urcite vyzkousim az nam dozraji na strome tresne :-) ,tresne cele i s peckami?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Kokos Máslo Moučkový cukr Podmáslí Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Třešně Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Jidáše - medové

Jidáše - medové

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Slané lívance

Slané lívance

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
26
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
19
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Třešňový koláč
Třešňový koláč
Třešňový koláč II.
Třešňový koláč II.
Třešňový koláč z lineckého těsta
Třešňový koláč z lineckého těsta
Třešňový kompot
Třešňový kompot
Třešňový likér
Třešňový likér
Třešňový nepečený dort
Třešňový nepečený dort
  • Recepty.cz
  • Třešňový koláč z podmáslí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact