Strouhanku rozmícháme se smetanou. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáváme žloutky. Do vymíchaného krému přidáme strouhanku se smetanou, sůl, mandle a citrónovou kůru. Dortovou formu (24 cm) vymastíme a naplníme polovinou těsta.
Dáme do trouby na chvilku předpéct. Jen aby se vytvořil povlak (to je proto, aby třešně nepropadly těstem na dno). Třešně omyjeme a vypeckujeme. Rozložíme je na předpečené těsto po celé ploše. Zakryjeme zbylým těstem, povrch uhladíme a dáme dopéct. Upečený koláč pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana z VM
|21. 6. 2006 14:09
A co sníh z bílků, ten se do těsta nedává ? Prosíme autor(ku)a o odpověď na naše dotazy!
Mirka G.
|20. 6. 2006 14:12
Netreba tam dať prášok do pečiva? Nebude veľmi nízky?
Jana z VM
|20. 6. 2006 12:00
Je to hrozně zajímavý recept a ráda bych jej vyzkoušela až nám dozrají třešně. Když bych koláč dělala na plech, tak určitě alespoň z jedné a půl dávky, ne ? Může mi autor(ka) poradit ?