Lehký dortík zaručeně obstojí i při slavnostnějších příležitostech. Čokoládový korpus proložený třešněmi a krémem z mascarpone, máku a smetany potěší vaše hosty třeba na letní párty. Zrovna tak si jej však můžete dát jen tak s rodinou k odpolední kávě.
Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Po jednom zašlehejte žloutky o pokojové teplotě. Všlehejte čokoládu.
3
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Mouku, prášek do pečiva a kakao smíchejte. Do máslové pěny vmíchejte sypkou směs a opatrně vmiste sníh. Nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte asi 45 minut. Nechte vychladnout a dvakrát prokrojte.
Mascarpone opatrně vyšlehejte s cream cheese, cukrem a šlehačkou. Nakonec vmíchejte mák. 2/3 třešní vypeckujte a rozpulte, zbytek nechte na ozdobu.
5
Spodní a střední díl korpusu vždy namažte krémem a posypte rozpůlenými třešněmi. Přiklopte horní díl, namažte a ozdobte čokoládovými hoblinkami a třešněmi.