• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Třešňový clafoutis
Napište svůj komentář k receptu

Třešňový clafoutis

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký francouzský moučník zvaný clafoutis má kořeny patrně už v 19. století. Korpus je krásně vláčný díky smetaně, případně podmáslí a celý koláč hojně zdobí třešně. Tuto dobrotu si zamilujete od prvního sousta.

Suroviny

1 porce
    • 400
      g třešně
    • 40
      g mandlová mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 60
      g třtinový cukr
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g smetana kefír, nebo podmáslí
    • 1
      lžička ovocný likér třešňový
    • moučkový cukr na poprášení

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Pokud chcete, vypeckujte si třešně předem. Připravte si zapékací formu a vymažte ji máslem. Vypeckované třešně rozložte na dno formy, posypte vanilkovým cukrem a pokapejte třešnovým likérem.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
V míse utřete cukr s vejci, přidejte mouku, sůl a rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte. Přilejte smetanu/kefír či podmáslí, zamíchejte a šlehejte tak, abyste získali lehké a hladké těsto. Směs nalijte na třešně. Clafoutis pečte po dobu 40 minut.
3
Že je clafoutis hotový poznáte podle toho, že když pohnete s nádobou ve které se peče, bude už těsto pevné či zapíchnutím špejle uprostřed formy (těsto se na špejli nelepí). Hotový dezert nechte vychladnout, pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.

Třešňová bublanina podle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandlová mouka Moučkový cukr Ovocný likér Rozpuštěné máslo Smetana Sůl Třešně Třtinový cukr Vanilkový cukr Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

121
Topinamburová polévka s chilli
Topinamburová polévka s…
115
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
46
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
38
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
34
Ovesná kaše s jablky a skořicí
Ovesná kaše s jablky a…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňový dort / řez
Třešňový dort / řez
Třešňový dort s mákem
Třešňový dort s mákem
Třešňový džem s rybízem
Třešňový džem s rybízem
  • Recepty.cz
  • Třešňový clafoutis
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact