• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Třešňovo-makový závin
Napište svůj komentář k receptu

Třešňovo-makový závin

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný závin v sobě ukrývá náplň z máku, povidel, piškotů a rumu a samozřejmě nezbytné třešně. Můžete si ho dát se šlehačkou, višňovým likérem nebo třeba ke zmrzlině.

Suroviny

1 porce
    • 500
      g třešně
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 70
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 80
      g mák mletý
    • 1
      lžíce povidla
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 80
      g piškoty
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • šlehačka na dozdobení
    • likér višňový - na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravte náplň. Mléko nalijte do hrnce a svařte s mletým mákem. Přidejte mleté piškoty, rum, mletý hřebíček a lžíci povidel. Vše společně promíchejte, směs ochutnejte a doslaďte dle chuti moučkovým cukrem. Makovou směs nechte vychladnout. Listové těsto je tenké a pod teplou náplní by se vám rozteklo!

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Do mouky přidejte sůl, olej a vejce a vypracujte hladké těsto. To nechte cca 10 minut odpočinout a poté jej rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte dva tenké pláty, ty posypte cukrem, pokapejte rozpuštěným máslem, potřete vlhkou makovou náplní a posypte vypeckovanými třešněmi. Závin zabalte, ne moc těsně, aby při pečení nepraskl. Nyní ho opatrně přeneste na plech s pečícím papírem. Svrchu ho ještě pomašlujte vejcem a na několika místech propíchejte vidličkou.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Závin pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 20 minut. Po upečení ho nechte vychladnout, poprašte práškovým cukrem a podávejte ho se šlehačkou, kterou můžete pokapat višňovým likérem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Otevřený jablečný závin s punčem

Otevřený jablečný závin s punčem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Těsta Listové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hřebíček mletý Likér Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Piškoty Polohrubá mouka Povidla Šlehačka Sůl Třešně tuzemák Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

41
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
28
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Třešňové rizoto
Třešňové rizoto
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový dort / řez
Třešňový dort / řez
Třešňový dort s mákem
Třešňový dort s mákem
  • Recepty.cz
  • Třešňovo-makový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact