• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Třešňovo-makový závin
Napište svůj komentář k receptu

Třešňovo-makový závin

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný závin v sobě ukrývá náplň z máku, povidel, piškotů a rumu a samozřejmě nezbytné třešně. Můžete si ho dát se šlehačkou, višňovým likérem nebo třeba ke zmrzlině.

Suroviny

1 porce
    • 500
      g třešně
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 70
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 80
      g mák mletý
    • 1
      lžíce povidla
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 80
      g piškoty
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • šlehačka na dozdobení
    • likér višňový - na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravte náplň. Mléko nalijte do hrnce a svařte s mletým mákem. Přidejte mleté piškoty, rum, mletý hřebíček a lžíci povidel. Vše společně promíchejte, směs ochutnejte a doslaďte dle chuti moučkovým cukrem. Makovou směs nechte vychladnout. Listové těsto je tenké a pod teplou náplní by se vám rozteklo!

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Do mouky přidejte sůl, olej a vejce a vypracujte hladké těsto. To nechte cca 10 minut odpočinout a poté jej rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte dva tenké pláty, ty posypte cukrem, pokapejte rozpuštěným máslem, potřete vlhkou makovou náplní a posypte vypeckovanými třešněmi. Závin zabalte, ne moc těsně, aby při pečení nepraskl. Nyní ho opatrně přeneste na plech s pečícím papírem. Svrchu ho ještě pomašlujte vejcem a na několika místech propíchejte vidličkou.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Závin pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 20 minut. Po upečení ho nechte vychladnout, poprašte práškovým cukrem a podávejte ho se šlehačkou, kterou můžete pokapat višňovým likérem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Otevřený jablečný závin s punčem

Otevřený jablečný závin s punčem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Těsta Listové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hřebíček mletý Likér Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Piškoty Polohrubá mouka Povidla Šlehačka Sůl Třešně tuzemák Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Směs na špagety

Směs na špagety

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

79
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
29
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Virgin mojito
Virgin mojito
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Třešňové rizoto
Třešňové rizoto
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový dort / řez
Třešňový dort / řez
Třešňový dort s mákem
Třešňový dort s mákem
  • Recepty.cz
  • Třešňovo-makový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact