• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Třešňové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Třešňové tiramisu

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
4fotografie
Nahrát fotku
 

V tradičním italském tiramisu nesmí chybět mascarpone, v kávě namočené piškoty a mandlový likér amaretto. V naší verzi si tento lehký dezert vylepšíme ještě o třešně. Naaranžované ve skleničkách vypadá tiramisu prostě neodolatelně.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks žloutek
    • 500
      g třešně
    • 125
      g cukr krupice
    • 500
      g mascarpone
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 75
      g cukrářské piškoty
    • 1
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce amaretto
    • 200
      ml griotka
    • 200
      ml černá káva
    • máta na ozdobu
    • třešně na ozdobu
    • čokoládové vločky na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Dejte si stranou pár třešní na ozdobu, zbylé omyjte, odpeckujte a nakrájejte je na větší kousky. Ty vložte do menší mísy, přilijte višňový likér, 2 vrchovaté lžíce cukru a nechte krátce přejít varem. Přes sítko nechte okapat a třešně nechte vychladnout v ledničce.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Mezitím si utřete žloutky se 4 vrchovatými lžícemi cukru. Míchejte, dokud nebude směs krásně nadýchaná. Postupně přidejte mascarpone a ušlehanou smetanu. I to dejte na chvíli zchladit do chladničky.
3
Dále si připravte velkou mísu nebo 6 malých skleniček, ve kterých budete dezert podávat. Vařenou černou kávu smíchejte s mandlovým likérem. Piškoty postupně namáčejte v této směsi, nechte na pár sekund ponořené, aby se správně nasákly, následně je dejte do mísy.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Klaďte střídavě vrstvy piškotů, okapaných třešní a krémové směsi mascarpone se šlehačkou. Vše musí být vychlazené. Střídejte tak, aby poslední horní vrstva byla krémová směs. Ozdobte nastrouhanou hořkou čokoládou nebo posypte skořicí. Dejte odležet na několik hodin do ledničky, nejlépe přes noc. Před podáváním dozdobte ještě tmavými třešněmi a čerstvou mátou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu
Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Černá káva Čokoládové vločky Cukr krupice Cukrářské piškoty Griotka Kakao Mascarpone Máta Smetana ke šlehání Třešně Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Bábovka s tvarohovou náplní

Bábovka s tvarohovou náplní

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

60
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
32
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Třešňové lívanečky II.
Třešňové lívanečky II.
Třešňové omeletky
Třešňové omeletky
Třešňové rizoto
Třešňové rizoto
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
  • Recepty.cz
  • Třešňové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact