Do mléka vmícháme vejce, sůl, cukr a vanilkový cukr. Opatrně přisypeme prosátou mouku a důkladně promícháme. Necháme 1/2 hodiny odležet. Omyté a okapané třešně vypeckujeme a vsypeme do odpočinutého těsta. Na rozehřátém oleji usmažíme 8 omeletek, které před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
A co to udělat s jiným ovocem,třeba jahody.Máte někdo zkušenost?Děkuji. :-\
Klárka
|28. 4. 2011 07:26
Výborné :-* :-))
michal jakouš
|21. 9. 2010 12:07
ideální variace palačinek
petra Netrvalova
|15. 6. 2007 20:48
Vyzkoušela jsem je, máme třešní spoustu, a super!! Opravdu nám moc chutnaly.
Helena Dostálová
|9. 7. 2006 21:00
Já osobně nedělám lívanečky, ale toto těsto naleji na rozpálený vymaštěný plech a peču v troubě, říkám tomu řídká bublanina.
Jana
|16. 6. 2006 01:20
Zkuste přimíchat místo třešní nahrubo strouhaná jablíčka,špetku skořice a rozinky-nemusí se namáčet.Velmi dobré,stačí je jen trochu pocukrovat.
Jana z VM
|11. 7. 2005 17:44
Tak a těmto omeletkám, tak lákavým, je letos konec vzhledem ke stavu třešní po těch deštích .... Nebo, že bych přece jenom našla pár, abych je ochutnali??
Kuchařka on-line
|11. 7. 2005 16:39
Opraveno, děkujeme za upozornění.
pepina
|7. 7. 2005 15:09
Nechci byt valecny stvac,ale 500g cukru se mi zda trochu prehnane.Myslim si,ze tam je chyba,protoze to nemohou byt omeletky,ale karamel.