V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody halušky, přičemž dbáme, aby byly třešně v těstě obalené. Vaříme asi 3 min. Uvařené halušky scedíme, trošku omastíme, aby se neslepily. Na oleji nebo másle opražíme strouhanku, osladíme práškovým cukrem a vsypeme halušky. Jemně je promícháme se strouhankou, aby se ve strouhance obalily. Podáváme teplé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
tonca
|20. 12. 2010 17:34
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
marie nezlakova
|19. 3. 2009 07:33
Tak ta zkouška na sebe nedala dlouho čekat!Vsechny ingredience byly doma,nebylo se na co vymlouvat!Ale nelitovala jsem.Super ,,véča,,!Už se těším až bude i čerstvé ovoce-zopakuji!Sice se zdá,při pohledu z okna,že zase přišla zima....
marie nezlakova
|18. 3. 2009 16:02
Tahle rychlovka se mi moc líbí.Dodbrý tip na nenáročný oběd,nebo večeři.Určitě zkusím a dám vědět.
Di
|29. 6. 2006 18:56
Třešně jsem dnes dostala, takže jsem nezaváhala a uvařila toto jídlo. Opravdu velmi dobré a hned hotové - z nedostatku času jsem ani třešně nevypeckovala. Na závěr jsem zkusila obalit pár jahod (mají drsný povch a lépe se obalují) i ty byly super. Už přemýšlím, jaké další ovoce by se dalo takto využít, případně bych zkusila místo strouhanky tvrdý tvaroh, cukr a máslo. Ne že bych nasladko opraženou strouhanku neměla ráda, naopak, ale tenhle recept ve mně probudil inspiraci! Až budu u počítače, ze kterého mohu hodnotit, dostane za 1!
Di
|19. 6. 2006 09:14
To vypadá velmi zajímavě a hlavně jednoduše - žádné obalování třešní těstem jako na knedlíky. Spousta ovoce a málo mouky! Jen co uvidím třešně ....
Tereza Jarčušková
|16. 6. 2006 11:49
Zarovnaná, nie kopcovitá, a klasická malá. Ale kľudne osoľte klasicky, teda prstami podľa vlastnej chuti.