V mase nařízneme kapsy a naplníme je třešněmi (brusinkami nebo mix). Osolíme, okořeníme a zprudka zatáhneme na pánvi s olejem. Kořenit se v tomto případě bát nemusíte! Pak panenky vyjmeme a dáme na 7 - 10 minut do horké trouby dojít - nesmíme přesušit!
2
Umícháme si světlou máslovou jíšku (mouka + máslo), zalijeme ji mlékem, přidáme pokrájený hermelín a na mírném plameni necháme rozpustit. Mícháme stále, aby se nám přeliv nepřipálil! Pak dochutíme solí (pepřem), ořechy a petrželkou.
3
**Poznámky:**
4
*Podáváme tak, že maso nakrájíme na plátky a přelijeme hermelínovým přelivem.
5
*Vhodnou přílohou jsou těstoviny, brambory i rýže.
6
*Tento pokrm je vhodný pro ty, kteří mají rádi kombinaci masa + ovoce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ála
|19. 6. 2011 18:41
Třešně nejsou bohužel ani v prodejně se zdravou výživou a sušeným ovocem, nezbylo, než zkusit švestky a panenka byla výtečná. Na omáčku doporučuji kvalitní plísňový sýr a žádnou náhražku, která se kvalitně jen tváří. Není to zrovna levný recept, mě se zadařilo a hlavně všem chutnalo. Neumím si ale představit, že bych tento pokrm měla podat tchánovi, který preferuje jen knedlo,vepřo,zelo a guláš. Chuť omáčky je jemně smetanová a nenarušuje jemnou chuť panenky. Byla jsem velmi spokojená.