Hovězí maso (může být zadní i přední) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, oslíme a dusíme doměkka. Když máme maso měkké, vyndáme ho stranou na talíř a dovaříme omáčku.
2
Ochucení omáčky je velmi individuální a záleží nejenom na chuti kuchaře/kuchařky, ale hlavně i na sladkosti a zralosti třešní.
3
Omáčku můžeme zvýraznit bílým vínem (cca 2 dl), které přidáme při dušení masa.
4
Do vývaru přisypeme třešně a pokud jsou hodně vyzrálé, sladké a aromatické, stačí je pouze krátce povařit na skus, přilít smetanu rozmíchanou s hladkou moukou na zahuštění omáčky, provařit a je hotovo. Pokud chceme kořeněnou omáčku, přidáme s třešněmi provařit i trošku skořice a 3-4 ks hřebíčku a trochu čerstvě nastrouhané citronové kůry . Jsou-li třešně hodně sladké, můžeme přidat do omáčky po provaření smetany i trochu citronové šťávy.
5
Maso, které jsme dali stranou pokrájíme na plátky a dáme ho do omáčky prohřát.