• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Třešňová marmeláda
Napište svůj komentář k receptu

Třešňová marmeláda

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 84
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
8fotografií
Nahrát fotku
 

Domácí marmeládě se žádná kupovaná nevyrovná. Připravte si třešňovou, která má širokou škálu využití - dejte si ji s pečivem, k palačinkám nebo ji použijte při přípravě moučníků.

Suroviny

1 porce
    • 2
      kg třešně
    • kyselina citronová
    • 2
      ks gelfix extra 2:1 (dr.oetker)
    • 1
      kg cukr

Postup přípravy receptu

1
Omyté třešně vypeckujeme, a rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem). Přidáme cukr smíchaný s Gelfixem a přivedeme k varu. Vaříme tři minuty.

RADA: Recept na oblíbenou třešňovou bublaninu

2
Na talířek kápneme trochu horké marmelády - pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme trochu kyseliny citrónové. Odebereme pěnu a ihned plníme do sklenic. Sklenice uzavřeme a na 5 minut otočíme víčkem dolů.

RADA: Kdo je marmeládová královna Blanka Milfaitová?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Voňavý blumový džem

Voňavý blumový džem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 20. 7. 2015 14:14

    Miluju tyhle recepty, kde se nemusí zavařovat. Dneska jsem udělala z třešní, menší množství, tak snad jsem zbytek odhadla a teď jsem zvědavá na výsledek. <:-)

  • Božka | 9. 7. 2015 14:25

    Vypeckovávač nemám, Tak pomačkám třešně šťuchadlem na brambory a povařím. Přndávám je posupně do hlubokého cedníku s většími dírkami a propasírovávám otočenou naběračkou. Pak zváženou směs svařím s cukrem a gelfixem nebo se želírovacím cukrem.

  • václav | 29. 6. 2015 11:46

    A co s těma peckama co nenajdete. V černejch třešních se ty pecky ztratí a v mixéru to pak bude rachot. No a pak dobrou chuť!

  • Terry | 28. 6. 2015 22:06

    kyselina citronová už je za prvé v tom gelfixu a za druhé to není žádná chemie :D máte jí snad ve všem ovoci :-D ovoce je podle Vás chemie :-D

  • michala | 27. 6. 2015 15:51

    ODPECKOVÁVAČ STOJÍ NECELÉ 200 A JE TO SUPER PRÁCE ;-)

  • michala | 27. 6. 2015 15:51

    ODPECKOVÁVAČ STOJÍ NECELÉ 200 A JE TO SUPER PRÁCE ;-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 7. 7. 2014 21:39

    dala jsem trochu méně cukru a přidala koření, které píšou v komentářích další uživatelé (skořice, badyán, hřebíček i chilli) a je to VYNIKAJÍCÍ... mamka snědla lžičkou hnedka půlku skleničky :D

  • Jarda | 3. 7. 2014 01:39

    Tak to je dobrý a já je odpeckovával ručně jednu po druhé :-S :-D :-D

  • Ankamamka | 23. 6. 2014 12:37

    no to by mě nenapadlo ! Jdu to zkusit :-D

  • vincenza | 18. 6. 2014 21:10

    3 lžičky brandy a vanilkový lusk - nemá chybu

  • Boženka | 16. 6. 2014 09:32

    Děkuji za úžasný nápad s kořením do třešňové marmelády,je výborna,známi hádají co to tam voní.Badyán uhodnou ale chilli vůbec.Moc děkuji a pěkné dny.

  • Jan Laurýn | 15. 6. 2014 00:22

    Výborná :-P

  • Zdenka | 22. 7. 2013 16:20

    my přidáváme červený rybíz

  • luciekytka | 3. 7. 2013 13:11

    Výborná :-P Doporučuji. Do dávky jsem přidala dva kousky celé skořice. Asi udělám ještě jednu dávku, dřív než všechno sežerou špačkové :-D :-D

  • Dominika | 21. 6. 2013 09:11

    Já do třešňové marmelády zásadně přidávám indické horké koření. A to obsahuje hřebíček, badyán, skořici a špetku chilli. Na půl kila třešní dávám malou čajovou lžičku tohoto koření a marmeláda dostane výborný šmak i vůni. Chilli navíc podtrhne skvělou chuť třešní, takže se jí všichni mí známí nemohou nabažit.

  • Marsy | 24. 6. 2012 08:19

    Děkuji za recept,dělám marmeládu poprvé tak snad bude výborná :-)

  • Ctibor | 18. 6. 2012 09:39

    Já do každé skleničky dávam půl malého panáka vínovice. :-P

  • Lenka Obertová | 14. 6. 2012 17:46

    Odpeckování !!! Jednoduše, selským rozumem. Rozmačkám třešně klasickým mačkadlem na brambory a ručně vyberu pecky. Jde to krásně. A´T se Vám daří kuchtičky! <3

  • miloš | 2. 7. 2011 10:03

    jsem velkej fanda marmelád ke snídani a tak jsem vyskoušel třešně. Druhý den jsem s chutí pustil do marmelády z třešní, fakt dobrý, ale chtělo by to něco k těm třešním ještě přidat , aby to mělo šmak :-|

  • lenka | 1. 7. 2011 16:06

    musím taky vyzkoušet, dcera marmelády jede ve velkým ;-) šlo to bez toho vypeckovávání s propasírováním??

  • lenka | 1. 7. 2011 16:04

    myslím, že určitě bez pecek. Jiné marmelády se dělají ve stjném poměru třeba z jahod

  • a...e | 24. 6. 2011 09:58

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • Lucka | 15. 6. 2011 17:52

    a ty 2kg to je váha i peckama nebo uz po vypeckování? :-!

  • Soňa | 15. 6. 2011 13:23

    :-[ marmeláda hotová :-)

  • Soňa | 6. 6. 2011 11:28

    je nutné třešně odpeckovat?nešlo by to rozvařit a pak propasírovat?

  • Lucia Drotárová | 19. 11. 2009 11:00

    Ještě dodatek - dělala jsem to z 1,2 kg ovoce, 0,5 kg cukru a 1 balíčku gelfixu 2:1 (bez kyseliny citronové, to je pro mě zbytečná chemie navíc) v domácí pekárně. trvá to dýl - ale chuť je skvělá... vzniknou jaási "třešňová povidla".

  • Lucia Drotárová | 19. 11. 2009 10:58

    Ponorným mixérem umyxuju třešně "napůl" - zůstanou i ty báječné "kousky".Doporučuju všem odpeckovávač - odkdy ho mám, je odpeckovávání naprosto bezpracné - jelikož to prohlásil manžel za svou nejoblíbenější domácí práci :-))) - to víte, kluci si musej hrát - a to je takové... štemplování .-)))

  • Anonym | 10. 7. 2007 15:54

    Pokud máte dobrá a čistá víčka a čisté sklenice, kazit by se neměla. Při zavírání sklenic mám na plotně malý kastrolek s vařící vodou, každé předem umyté víčko do něho před použitím ponořím na 1-2 minuty (vyndá se snadno vidličkou), guma tak lépe přilne. V lednici mám marmelády jen načnuté. Každopádně nemá smysl skladovat marmeládu více než rok, ztrácí na chuti.

  • Monika | 10. 7. 2007 08:16

    Prosím o informaci jak je nutné marmeládu skladovat (v ledničce nebo v komoře) a jak dlouho vydrží. Díky

  • Nika | 2. 7. 2007 16:37

    Je to s višněma to samé?

  • Edita | 30. 6. 2007 21:54

    Musím uznat,že ten fígl s tým zavíracím špendlíkem je fakt dobrý.Třešně jsem měla za chvíli vypeckované.

  • Marcela | 30. 6. 2007 20:49

    Ten nápad s tím spínacím špendlíkem nemá chybu, ovšem ty puchýře také nemají chybu... Je to ale rychlejší než vypeckovávat třešně jiným způsobem.

  • edita | 23. 6. 2007 21:56

    Hani, tak jsem prave dokoncila vypeckovavani celeho kosiku tresni metodou "sychrhajsky" :o)). kdyz jsem si cetla, ze se to timto zpusobem da, neverila jsem. nedalo mi to tedy nevyzkouset a musim rict, ze to jde az nezvykle dobre a rychle. Jen opatrne na puchyre od toho spendliku! ale naplast vse spravi. takze dik za tip! vypeckovano mam, tak uz jen tu marmeladu zvladnout.

  • Jana Cz. | 8. 6. 2007 20:53

    Díky za odpovědi. Uvidíme, co se z toho vyvrbí. Všimla jsem si, že každou chvíli někdo píše "ten anonym jsem byla já, vypadlo mi přihlášení", tak myslím, že v tom nejsem sama. Nicméně přestávám otravovat s tímto tématem u jistě vynikající marmelády a děkuju.

  • Tereza - | 8. 6. 2007 12:45

    Janka Cz.- mne to nikdy nerobilo, začalo mi to vypadávať za posledné 2-3 dni. Preto som zopárkrát vyskočila ako anonym, nevšímam si to už potom, keď sa prihlásim.

  • Věra z DC | 8. 6. 2007 11:59

    Jano myslím, že se nic neděje je to jen momentální situace možná byl výpadek - pokud se stane opět se chytím a je vše OK. Prima den :-)))

  • Hana Rožníčková | 8. 6. 2007 11:55

    Holky to je teda záhada, já jsem přihlášená trvale ( vůbec se neodhlašuju ) a nikdy a nikde se mi to nestalo.

  • Jana Cz. | 8. 6. 2007 11:47

    Předem upozorňuji, že můj komentář nemá s receptem vůbec co dělat a omlouvám se. Všimla jsem si ale, že Terezka taky píše, že jí vypadává přihlášení. Mě také a velmi často. Zrovna teď koukám, že už zase nejsem přihlášená, i když před chvilkou ještě ano. Už jsem to psala do diskuze, ale zatím se nikdo "nechytil". Neumíte někdo, prosím, poradit? Děkuji a nezlobte se, že to píši k receptu, jen si říkám, že si toho třeba někdo všimne a poradí.

  • Hana Rožníčková | 8. 6. 2007 08:07

    Terezko, já jsem si myslela, že jste to vy, kdo radil koupit odpeckovávač. Děkuju. Hezký, sluníčkový den...

  • Tereza - | 7. 6. 2007 16:58

    Hanka, ten anonym s odkôstkovačom som bola ja, opakovane sa ospravedlňujem, vypadáva mi prihlásenie a neviem nájsť chybu.Pre Lenku : každá rada je dobrá, aj taká domácka. A veľakrát je hodnotná.

  • Hana Rožníčková | 7. 6. 2007 15:52

    Aspoň kvůli zasmání budete mít delší život....

  • Lenka | 7. 6. 2007 15:36

    Jste me děvčata pobavily!!! Prej peckovat třešně zavíracím špendlíkem, nebo kancelářskou sponkou. To by mě tak mohlo... Už se vidím, jak pošťuchuju 378 pecek v třešni drátkem! hihi :o)))) Peckuji je ručně, do kbelíku, aby případná stříkající šťáva vtekla zpět a neubylo mě.

  • Hana Rožníčková | 7. 6. 2007 13:15

    Holky, možná, že to některá zná, ale získala jsem radu, jak vypeckovat třešně. Jde to spodním koncem od zavíracího špendlíku. Já ho včera doma nenašla, ale objevila jsem kovovou kancelářskou sponku a jde to s ní nádherně.Vlastně se s ní ta pecka podebere a vyndá ven.Takže marmeládu zkusím a dám vědět.

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 20:15

    Nojo, dobrý nápad, ale mně to vždycky dojde, když mám vypeckovat třešně. Pak se to nějak udělá ( jak asi, já a občas pomůže manžel ) a já zase na nějaký odpeckovač zapomenu. A nejlepší na tom je, že já zas tak marmeládu moc nemusím. Né, že bych si občas nedala, ale věřím, že až tuhle udělám, tak se na ní doma kobylky vrhnou a za chvíli bude pryč.Ale co bych neudělala pro spokojenou, blahem "chrochtající" rodinu. Proto mě zajímalo kolik skleniček z téhle dávky bude.

  • Anonym | 6. 6. 2007 19:51

    Hanka, asi máte záhradu a v nej čerešne. Investujte do odkôstkovača. mne sa to zdalo zbytočné, ale potom mi odkôstkovač kúpila dcéra a odvtedy naň nedám dopustiť:)))

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 18:17

    Třešní máme hodně, asi jí zkusím udělat, ale děsí mě představa toho vypeckovávání. Holky kdo jste jí dělal - kolik je z toho asi skleniček a jaké velikosti? Děkuju.

  • Lenka | 6. 6. 2007 13:08

    Včera jsem ji dělala, je výborná! Díky za recept.

  • Jana Povolná | 3. 7. 2006 08:39

    Přesně tak jí také děláváme ,ale také necháváme kouky třešní...je to fakt dobrota :-)

  • Jana z VM | 3. 7. 2006 08:06

    Marmelády jsem nikdy, co je celá léta dělám, nesterilozovala. To se nedělá, alespoň jsem to nikdy neslyšela. Marmelády vydrží v pohodě i pár let a když se načnou, je nutné jít do nich čistou lžičkou, aby se nezačaly kazit.Ještě bych chtěla k této třešňové marmeládě dodat, že já třešně nemixuju, ale rozkrájím na kousky a to je potom dobrota, když jsou v marmeládě kousky třešní !!

  • Ivana | 3. 7. 2006 08:02

    Doporučuju při vaření ať marmelády nebo džemu přidat badyán a kousek celé skořice (před nalitím do skleniček koření vylovit). Jinak mdlé třešně získají výjimečnou chuť!

  • Lucka | 2. 7. 2006 21:08

    nevite jakou to muze mit cca trvanlivost, pokud nebudu sterilizovat ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Třešňová Višňová
Pokrmy Sladké Květen Červen Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Gelfix extra 2:1 (Dr.Oetker) Kyselina citronová Třešně

Veganské lívance: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Veganské lívance: Deník veganky

Poslední sledované recepty

80
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
64
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
55
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
38
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Třešňová bublanina
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.
Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O…
Třešňová omáčka
Třešňová omáčka
Třešňové (višňové) muffiny / koláč
Třešňové (višňové) muffiny / koláč
Třešňové blondies
Třešňové blondies
  • Recepty.cz
  • Třešňová marmeláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact