Nejdříve do kastrolu vlijeme 250 ml mléka. Necháme jej povařit a poté vložíme tavený sýr a strouhaný sýr a za stálého míchání přídáme předem připravenou zahušťovací směs (mléko 50 ml + hladká mouka) - přes cedník vlijeme do vařící se omáčky. Poté přidáme bazalku, vegetu a kari. Necháme provařit, aby se chutě spojily, zamícháme a dáme odstát.
3
Treska:
4
Na pánev si nalijeme olivový olej a necháme ho rozehřát. Poté vložíme na rozehřátý olej tresku, kterou jsme nijak neochucovali, neboť omáčka bude dosti slaná. Na mírném ohni usmažíme tresku, na kterou můžeme ještě položit při smažení bazalkou pro vůni i chuť.
5
Příloha:
6
Brambory, které jsme oloupali a nakrájeli, vložíme na výpek z tresky a zlehka smažíme. Můžeme přidat sůl.
7
Po usmažení brambory společně s omáčkou a treskou servírujeme na talíř a poté podáváme.
8
Pro estetický dojem můžeme celý pokrm dozdobit petrželkou.