V troubě upečené filety z tresky s kapustou, podávané s pyré z narychlo povařeného mladého hrášku, zjemněného zakysanou smetanou, dochuceným zelenou petrželkou a růžovým pepřem, se hodí jako rychlý lehký oběd nebo večeře.
Kapustu zbavte vrchních tuhých listů a postupně nakrájejte na klínky tak, aby každý klínek držel pohromadě díky košťálu. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Kapustu rozložte na plech (na plech budete přidávat i ryby, tak na ně nechte místo), zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Porce ryby potřete olejem, osolte a opepřete. Po 10 minutách pečení přidejte na plech ke kapustě. Pečte dalších 10 minut.
3
Hrášek nasypejte do hrnce s vroucí vodou, povařte minutu či dvě, sceďte a tyčovým mixérem jen nahrubo podrťte. Hrášek potom promíchejte se zakysanou smetanou, většinou nasekané petrželky, dobře ochuťte solí a růžovým pepřem. Šťouchaný hrášek rozdělte na talíře, přidejte upečenou kapustu a porce ryby, zasypejte zbytkem petrželky.