V případě, že máme zmraženou tresku, rozmrazíme filety, opláchneme, abychom se zbavili rybího pachu a necháme řádně okapat. Po tomto kroku jednotlivé filety okořeníme kořením na ryby z obou stran. Filety nesolíme, aby treska nepustila vodu.
2
Takto připravenou tresku dáme na talíř a překryjeme fólií nebo druhým talířem a dáme do ledničky na 1 hodinu. Dáme vařit brambory, já osobně brambory radši napařuji se slupkou rozkrojené na půl a posypané bylinkami, mají lepší chuť.
3
Těsně před dovařením brambor - asi 5 minut - vytáhneme tresku a na rozehřátou pánvičku dáme máslo a poté filety z tresky. Restujeme 2,5 minuty z každé strany.
4
Na talíř si nakrájíte dovařené brambory a přidáte filety z tresky i se štávou, která se uvolnila při restování. Tresku posypeme čerstvými bylinkami a pokapeme citrónem.