V troubě na červené paprice a cibuli pečené filety z tresky nejlépe chutnají pokapané citronem, podávané s rozpečenou bagetou a dipem z bílého jogurtu a majonézy, ochuceným štiplavou jarní cibulku a slanými kapary.
Papriky očistěte a pokrájejte na proužky, cibuli nakrájejte na tenké klínky. Zeleninu rozložte do pekáče, zakápněte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Dejte do trouby předehřáté na 200 °C asi na 10 minut.
Tresku pokrájejte na porce, potřete olejem, opepřete a nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Poté rybu naskládejte na papriky a vraťte do trouby. Pečte ještě 15 minut.
3
Mezitím smíchejte jogurt s majonézou, nasekejte jarní cibulku a kapary a vše spojte dohromady. Omáčku dochuťte solí a pepřem. Papriky a tresku rozdělte na talíře, bohatě zasypte nasekanou petrželkou a podávejte s omáčkou, kousky citronu a pečivem.