• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Treska paní Gunilly
Napište svůj komentář k receptu

Treska paní Gunilly

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Treska paní Gunilly
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g filé z tresky
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • provensálské bylinky
    • pažitka
    • petrželka
    • kopr
    • sýr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme filé z tresky (z rozmraženého dobře vymačkáme přebytečnou vodu, aby pokrm neplaval). Trochu osolíme, opepříme a dáme na 15 minut péci do trouby vyhřáté na 225 °C.
2
Mezitím smícháme zakysanou smetanu s bylinkami a provensálským kořením a trochu osolíme, popř. opepříme. Po 15 minutách rybu vyndáme z trouby a zalijeme smetanou tak, aby celá ryba byla zakrytá. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme na dalších 15 minut do trouby.
3
Podáváme s vařenou rýží nebo bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená treska v bylinkách s chipsy

Smažená treska v bylinkách s chipsy

Treska po kalábrijsku

Treska po kalábrijsku

Smažená marinovaná treska

Smažená marinovaná treska

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • develina | 22. 5. 2013 15:32

    Takhle upravená ryba je za 1* Moc nám chutná a ani drobeček nezbude. <:-)

  • Lenka Pflegerová | 14. 3. 2010 19:50

    Moc nám chutnalo, přidala jsem ještě česnek a cibuli. Díky a dávám za 1

  • Simča Sládková | 7. 4. 2009 23:55

    Jo, jo, velice dobrý recept. Jen bych přidala informaci, že jde o recept z pořadu "U nás v Evropě" z dílu "Švédsko".

  • Světlana | 8. 1. 2008 00:06

    Velmi dobré. Místo oleje jsem použila máslo (vůně a chuť zeleniny na másle pro mě nemá chybu). Zkusila jsem použít filé z pangase, osvědčilo se. Jen doporučuji s pangasem více okořenit smetanu, je hodně jemné chuti. Recept povedený, budu určitě opakovat.

  • Pavla | 7. 11. 2007 13:14

    opravdu vyborne,moc diky a davam jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Filé z tresky Kopr Mrkev Olivový olej Pažitka Pepř mletý Petrželka Pórek Provensálské bylinky Sůl Sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Italská caponata

Italská caponata

Špenátovka

Špenátovka

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

449
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
93
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
49
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
34
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
28
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Tresčí filety na paprice
Tresčí filety na paprice
Treska na gril
Treska na gril
Treska na smetaně s gnocchi
Treska na smetaně s gnocchi
Treska pečená s paprikami
Treska pečená s paprikami
Treska po kalábrijsku
Treska po kalábrijsku
Treska s bylinkovou krustou
Treska s bylinkovou krustou
  • Recepty.cz
  • Treska paní Gunilly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact