Filé pokapeme citrónem a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Mezitím si na oleji podusíme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme spařená oloupaná nasekaná rajčata, najemno nasekanou petrželku (můžeme přidat i bazalku).
2
Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Filé vložíme do zapékací mísy zalijeme omáčkou a v předehřáté troubě zapékáme asi 30 minut. Podáváme s vařenými brambory a třeba s okurkovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
persanek
|23. 3. 2011 20:31
Dobrý den, plánuji recept vyzkoušet, ale chci se zeptat - myslíte, že kdybych dno misky vymazala máslem a dala na dno zapékací mísy syrové brambory, že by to bylo dobré? :-\
Eva J.
|17. 5. 2009 13:18
Jednoduchá a rychlá příprava, filé je šťavnaté. Na odlehčení jídelníčku doporučuji, my jsme si pochutnali :)
Hanka Nepeřená
|3. 5. 2009 13:40
Supr recept, právě jsme dojedli. Mlaskala i moje tříleta dcera :-) Ten cukr je tam správně - jakmile jsem ho tam dala, bylo to "ono". Dělala jsem to z celých tresek.
Linda
|23. 11. 2007 08:21
Dnes vyzkouším, doufám, že se to týká tresčích filet. Cukr mne také trochu zarazil
Michaela
|4. 10. 2007 16:32
Moc děkuji za výborný recept. Mraženou tresku jsem přes noc nechala rozmrazit s větším množstvím citronové šťávy, trochou soli a česneku. K rajčatům jsem přidala papriku. Dále vše podle receptu. Můj partner, který jinak "moc nemusí" ani ryby, ani zeleninu, se k mému překvapení olizoval až za ušima! Pro mě je to ta největší pochvala:)Ještě jednou díky!
Pavel
|9. 6. 2005 11:52
tak se těším ze si večer pochutnám.
Michaela
|9. 5. 2005 17:52
Skvely recept. Misto petrzelky jsem tam namichala smes bylinek vcetne tymianu a pridala porek. Vonel cely byt, bylo to vytecne!
Vaclav Smoranc
|19. 3. 2005 13:08
Velmi chutné,trošičku nás zarazila ta špetka cukruale opětovně musím říct Velmi chutný recept...