Máslo a cukr utřeme do pěny, přidáme rum, mouku a ušlehané bílky s cukrem. Na plech stříkáme tyčinky, upečeme, slepujeme rybízovou marmeládou, konce namáčíme v čokoládě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka K.
|5. 12. 2012 14:38
Dobrý den, tak z Vašeho receptu mi vzniklo tuhé těsto. No nevím, jak to budu stříkat. :-(
lenka
|28. 11. 2007 16:48
znám taky recept:225g tuku(musí se nechat dost povolit třeba v mikrovlnce,nevadí,když trochu teče).Dáme do šlehače a šlehame se 75g mouč. cukru do běla.Pak přidáme 1 vejce a znovu vyšlehame.Nakonec pomalu vmícháme 500g hl.mouky(nesmí se už šlehat).JDE TO VÝBORNĚ LEHCE STŘÍKAT CUKRÁŘSKÝM SÁČKEM.JSOU JAKO KUPOVANÉ!!!
Anonym
|18. 12. 2006 14:18
Zdeni,já jsem těsto nakonec protláčela přes šablonu masovým mlýnkem.Dělala jsem krátké tyčinky,které se mi krásně naskočily a vypadají pěkně.Na druhou várku jsem použila jiný recept.
Zdena z JM
|18. 12. 2006 10:06
S tímto třeným cukrovím nemám dobré zkušenosti.Vyzkoušela jsem několik receptů,ale vždy se mi cukroví rozteklo.Když jsem přidala více mouky,bylo zase příliš tuhé a nešlo stříkat trubičkou.po několika neúspěšných pokusech jsem to vzdala.
Anonym
|18. 12. 2006 09:35
Hani,nevím jaké ty tyčinky máte vy,ale mě z toho vznikly rozjeté neforemné spíše cukrářské piškoty.Už těsto se mi zdálo moc řídké a konečný výsledek tomu odpovídal.Přidala jem více mouky,až bylo těsto tuhé a pak se to podařilo.Příště zkusím jiný recept.
Hana Lorencová
|7. 11. 2006 13:07
Samozřejmě, tak jako pod každé cukroví. Počet si ovlivníte sama, podle toho jak dlouhé a široké tyčinky budete dělat.
Syvla
|7. 11. 2006 11:19
Je třeba vymazat plech, nebo dát pečící papír? A kolik kousků z dávky je?