• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Třené tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Třené tyčinky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třené tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 300
      g hladká mouka
    • 4
      ks bílek
    • 70
      g moučkový cukr do bílků
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr utřeme do pěny, přidáme rum, mouku a ušlehané bílky s cukrem. Na plech stříkáme tyčinky, upečeme, slepujeme rybízovou marmeládou, konce namáčíme v čokoládě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Kořeněné sýrové tyčinky

Kořeněné sýrové tyčinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka K. | 5. 12. 2012 14:38

    Dobrý den, tak z Vašeho receptu mi vzniklo tuhé těsto. No nevím, jak to budu stříkat. :-(

  • lenka | 28. 11. 2007 16:48

    znám taky recept:225g tuku(musí se nechat dost povolit třeba v mikrovlnce,nevadí,když trochu teče).Dáme do šlehače a šlehame se 75g mouč. cukru do běla.Pak přidáme 1 vejce a znovu vyšlehame.Nakonec pomalu vmícháme 500g hl.mouky(nesmí se už šlehat).JDE TO VÝBORNĚ LEHCE STŘÍKAT CUKRÁŘSKÝM SÁČKEM.JSOU JAKO KUPOVANÉ!!!

  • Anonym | 18. 12. 2006 14:18

    Zdeni,já jsem těsto nakonec protláčela přes šablonu masovým mlýnkem.Dělala jsem krátké tyčinky,které se mi krásně naskočily a vypadají pěkně.Na druhou várku jsem použila jiný recept.

  • Zdena z JM | 18. 12. 2006 10:06

    S tímto třeným cukrovím nemám dobré zkušenosti.Vyzkoušela jsem několik receptů,ale vždy se mi cukroví rozteklo.Když jsem přidala více mouky,bylo zase příliš tuhé a nešlo stříkat trubičkou.po několika neúspěšných pokusech jsem to vzdala.

  • Anonym | 18. 12. 2006 09:35

    Hani,nevím jaké ty tyčinky máte vy,ale mě z toho vznikly rozjeté neforemné spíše cukrářské piškoty.Už těsto se mi zdálo moc řídké a konečný výsledek tomu odpovídal.Přidala jem více mouky,až bylo těsto tuhé a pak se to podařilo.Příště zkusím jiný recept.

  • Hana Lorencová | 7. 11. 2006 13:07

    Samozřejmě, tak jako pod každé cukroví. Počet si ovlivníte sama, podle toho jak dlouhé a široké tyčinky budete dělat.

  • Syvla | 7. 11. 2006 11:19

    Je třeba vymazat plech, nebo dát pečící papír? A kolik kousků z dávky je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Třené Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
14
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Třené tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact