• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Třené tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Třené tyčinky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třené tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 300
      g hladká mouka
    • 4
      ks bílek
    • 70
      g moučkový cukr do bílků
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr utřeme do pěny, přidáme rum, mouku a ušlehané bílky s cukrem. Na plech stříkáme tyčinky, upečeme, slepujeme rybízovou marmeládou, konce namáčíme v čokoládě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Kořeněné sýrové tyčinky

Kořeněné sýrové tyčinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka K. | 5. 12. 2012 14:38

    Dobrý den, tak z Vašeho receptu mi vzniklo tuhé těsto. No nevím, jak to budu stříkat. :-(

  • lenka | 28. 11. 2007 16:48

    znám taky recept:225g tuku(musí se nechat dost povolit třeba v mikrovlnce,nevadí,když trochu teče).Dáme do šlehače a šlehame se 75g mouč. cukru do běla.Pak přidáme 1 vejce a znovu vyšlehame.Nakonec pomalu vmícháme 500g hl.mouky(nesmí se už šlehat).JDE TO VÝBORNĚ LEHCE STŘÍKAT CUKRÁŘSKÝM SÁČKEM.JSOU JAKO KUPOVANÉ!!!

  • Anonym | 18. 12. 2006 14:18

    Zdeni,já jsem těsto nakonec protláčela přes šablonu masovým mlýnkem.Dělala jsem krátké tyčinky,které se mi krásně naskočily a vypadají pěkně.Na druhou várku jsem použila jiný recept.

  • Zdena z JM | 18. 12. 2006 10:06

    S tímto třeným cukrovím nemám dobré zkušenosti.Vyzkoušela jsem několik receptů,ale vždy se mi cukroví rozteklo.Když jsem přidala více mouky,bylo zase příliš tuhé a nešlo stříkat trubičkou.po několika neúspěšných pokusech jsem to vzdala.

  • Anonym | 18. 12. 2006 09:35

    Hani,nevím jaké ty tyčinky máte vy,ale mě z toho vznikly rozjeté neforemné spíše cukrářské piškoty.Už těsto se mi zdálo moc řídké a konečný výsledek tomu odpovídal.Přidala jem více mouky,až bylo těsto tuhé a pak se to podařilo.Příště zkusím jiný recept.

  • Hana Lorencová | 7. 11. 2006 13:07

    Samozřejmě, tak jako pod každé cukroví. Počet si ovlivníte sama, podle toho jak dlouhé a široké tyčinky budete dělat.

  • Syvla | 7. 11. 2006 11:19

    Je třeba vymazat plech, nebo dát pečící papír? A kolik kousků z dávky je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Třené Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Domácí šunka

Domácí šunka

Mramorové maso

Mramorové maso

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

30
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
28
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
21
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový…
20
Těstovinový salát s avokádem
Těstovinový salát s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Třené tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact