• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Napište svůj komentář k receptu

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 3
      ks rohlík včerejší - nakrájené na kostky
    • 0,13
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny. Housky nakrájíme na kostičky, (babička je ještě pokapala rozpuštěným máslem, ale to já - přiznám se - nedělám) a vmícháme do těsta. Dáme vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Těsto necháme stát cca 1/2 hodiny. Potom namočenýma rukama uděláme 2 nebo 3 knedlíky a zavaříme. (Jsou-li dva větší, potom cca 25 minut, pokud uděláme menší, pak stačí 15 minut.) Po chvilce vaření je vařečkou nadzdvihneme ode dna, aby se nepřichytily. V půlce vaření je otočíme, aby se provařily stejnoměrně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • krejcikroman
    krejcikroman | 28. 12. 2019 14:03

    Mě se vůbec nepovedl ?

  • Jirka | 28. 5. 2016 12:54

    Tak knedle hotový a myslim že dobrý.Dělal sem knedlíky vůbec poprvý.Ty kynutý u nás moc nejedou a rodiče dělaj taky jen nekynutý.Myslím ,že maj trochu jiný recept a už to maj v oku mě se těsto zdálo lepivý a řídký a udělat z toho něco co tvarem knedl připomíná chtělo trochu umu,ale nakonec dobrý.Čet sem si níže že je maj oslizlý no mě po vyndání vždycky knedlík přijde oslizlej ale po zatažení sou OK. :-\

  • Livaj | 6. 4. 2014 12:44

    A jeje ta pulhodinka na tui jsem zapomela :(

  • Livaj | 6. 4. 2014 12:44

    A jeje ta pulhodinka na tui jsem zapomela :(

  • Livaj | 6. 4. 2014 12:44

    A jeje ta pulhodinka na tui jsem zapomela :(

  • Lída V. | 30. 11. 2013 09:47

    Jsou úžasné, jiné už nedělám.... kostičky housky dám na pánev a trochu nasucho opeču, pak přihodím kousek másla. Je dobré to máslo nevynechat, knedlíky pak voní tak, že sedají jíst jen samotné :-P

  • Maria | 20. 1. 2013 15:53

    velice rychle a dobre. :-)

  • Ivana | 10. 11. 2012 18:35

    Já je vždycky vařím v páře 20 min ,ale dávám tam ještě prášek do pečiva a jsou suprový:-)

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 9. 2012 23:11

    Jejda, tak to mne fakt mrzí. Já je zrovna dnes vařila k houbovce a byly OK... Ale mohlo by to být moukou nebo velikostí vajec, Fakt je, že já už nic neměřím a nevážím, dělám od oka a mám už "ve voku" tu správnou hustotu těsta... Asi kdyby se mi to zdálo řídký, tak přidám mouku....

  • gabca | 29. 9. 2012 20:27

    tak nevim, kde soudruzi udelali chybu, ale u me totalni propadak, desne ridky testo :-(

  • Ann | 12. 8. 2012 23:28

    Dobrý den, prosím nezkoušel někdo vařit i tyto nekynuté knedlíky v páře? Nebo je nutné je vařit ve vodě? Děkuji,

  • Q | 16. 3. 2012 12:41

    Moc děkuju, brzy to vyzkouším.

  • Simča S.
    Simča S. | 16. 3. 2012 10:36

    Je nutné to těsto doopravdy hodně propracovat a i nechat chvíli (půl hodiny) odležet, aby se uvolnil lepek a znovu propracovat. Ten lepek potom pojí ten knedlík "dohromady" a neoslizne to tolik. A jedna paní - pracuje jako kuchařka ve škole - mi poradila, do vody na vaření knedlí dát lžíci škrobu (rozmíchat), že pak knedle tak neosliznou.... Tak zkuste, v čem bude problém, já tedy tyto knedlíky vařím často a problémy nemám....

  • Q | 15. 3. 2012 17:18

    Poraďte mně, co dělám špatně. Vždycky mám knedlíky na povrchu takové - nevím, jak to mám napsat - blemtavé, oslizlé? Kvůli tomu vařím skoro pořád hrníčkové, když občas zkusím klasické, dopadne to vždycky stejně - to je špatně.

  • veruuk | 15. 3. 2012 14:43

    Jsou rychlé, skvělé! :-)

  • Camelka | 1. 11. 2011 17:21

    Knedle nemají chybu - teda vlastně, jednu joooo a to,že hrozně rychle zmizíííííí :-)))) Díky za recepis. Co jsem ho našla, už jiné nedělám 1*

  • Luboš | 16. 5. 2011 20:04

    Jsou úžasné, doma slavili obrovský úspěch :-) ...... tu housku jsem zkusil oprančit na másle a není to vůbec špatné vylepšení ...... mohu jen doporučit ..... ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 2. 2011 13:28

    Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnaly... S. :-)

  • koncza
    koncza | 17. 2. 2011 13:24

    Jsou dobré, včera na večeři jsem sklidila úspěch.

  • Jitka Macháčková | 8. 9. 2008 15:04

    Dávám za "1". Knedlíky jsem včera udělala k segedínu a moc jsme si pochutnali. Celé roky sice dělám kynuté z droždí, ale toto je dobrá změna k omáčkám. Z PRDOPu nám knedlíky nechutnají.

  • Vlaďka Daranská | 23. 8. 2008 15:36

    Dobrý recept,díky! Včera jsem ho vyzkoušela,zvědavá,jak knedlíky dopadnou.Jen jsem kostičky housek nepokapávala,ale opražila na másle. Knedlíky dostaly 1 a tenhle recepis také :-)

  • Simča Sládková | 21. 8. 2008 13:24

    Jitřenko díky - můj poklad zase raději bramborové knedle. Když už mě na ty "moje" knedlíky moc "honí mlsná, tak klidně uvařím oboje. Manžel si dá bramborové, já ty svoje a děti od každých něco :-)

  • Jitřenka Němcová | 21. 8. 2008 12:57

    To jsem ráda za tenhle recept. U nás doma se taky vařily, maminka tam ale ještě dávala trošku prášku do pečiva. Taky nemám ráda ty "pěnové knedlíky", které mi "vycucnou" všechnu šťávu nebo omáčku z talíře. Bohužel, můj muž je má právě rád, tak mám smůlu. Protože tyto knedlíky znám, tak dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Třené Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Houskové
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Mléko Rohlík Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

94
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
62
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
38
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
36
Čevabčiči
Čevabčiči
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

třená bábovka
třená bábovka
Třená bábovka klasik
Třená bábovka klasik
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN
Třešně v těstě (nejen) z remosky
Třešně v těstě (nejen) z remosky
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina
  • Recepty.cz
  • Třené houskové knedlíky (nekynuté)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact