• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Třená bábovka klasik
Napište svůj komentář k receptu

Třená bábovka klasik

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třená bábovka klasik
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 75
      g máslo
    • 75
      g hera
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      ks sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Ve šlehači ušleháme tuky s oběma cukry a postupně zašleháváme žloutky. Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Ušleháme 4 bílky a připravíme si mléko.
2
Žloutkovou hmotu vyděláme do mísy, postupně zamícháváme mouku se sněhem a mlékem. Dobře promícháme, odebereme menší část, dáme do vymazané a strouhankou (nebo ořechy, či kokosem) vysypané formy na bábovku.
3
Větší část těsta smícháme se 2 lžícemi kakaa a dobře promícháme. Nalejeme na světlé těsto. Bábovku pečeme asi 35-40 minut při 160 °C. Toto těsto je možné místo bábovky upéct ve dvou formách na srnčí hřbety - ty půlkulaté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

třená bábovka

třená bábovka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Třená niva podle ČSN

Třená niva podle ČSN

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřich | 4. 8. 2016 17:18

    Máte pravdu, a jste dobrá, že vám bábovka "nespadla". Vůbec nějak často narážím na recepty s hladkou moukou tam, kde vůbec nepatří. Holt se amerikanizujeme a splýváme se západem. Tam totiž jinou mouku než hladkou pšeničnou neznají. Jedině ještě tak v Německu (hlavně v Bavorsku) a v Rakousku, s nimi máme velmi podobné kuchyně. A všimla jste si ještě něčeho? Jmenuje se to "třená" bábovka a kde se v receptu něco tře? Šlehají to v šlehači, tak je to "šlehaná" bábovka. Třená znamená třít žloutky, cukr a máslo do bílé pěny. A je to pěkná dřina. Ale je to hrozně dobré. Když jsem byl malý, stával jsem nenápadně za babičkou nebo maminkou a čekal na vhodný okamžik, abych sáhl do mísy a ulíznul si dřív, než tam dají mouku. Většinou to dopadlo tak, že jsem dostal vařechou ťukanec do čela.

  • Sláví | 17. 4. 2016 17:40

    Zase jsem se nechala nachytat, jak jsem stará tak jsem blbá. Bábovku jsem musela péct víc jak hodinu aby byla propečená, tudíž vznikla po celém povrchu tuhá tmavá krusta,nechápu jak se zadavatelce receptu povedlo aby jí měla tak světlou. Ale co hlavně, bábovka se nedělá z hladké mouky, je díky tomu málo nadýchaná,celkový výsledek nic moc :-(

  • pepíno | 7. 12. 2012 16:29

    zrovna jsem ji šoupnul do pece voníííííí.

  • Martina | 6. 4. 2012 17:12

    Opravdu VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jelikož miluju chuť citronu, kápla jsem krom cit. kury i trochu citronu :-) Ale děkuji za recept, netušila jsem, že z hl. mouky bude lepší jak z pol. :-* :-* :-*

  • markéta | 17. 11. 2011 19:27

    Já ji obohatila kakaovými boby ve světlé části a místo moučkového cukru jsem tam dala třtinový a zakápla rumem a javorovým sirupem a je z toho luxusní moučník pro tchýnin mlsný jazýče :-) teda ne, že by šla nepovedená do kytek, ale povedená do mlsný papuly.... :-| <3 O:-) 8-) :-* :-\ :-D :-P ;-) :-)

  • Peťa | 26. 10. 2011 17:42

    tak poprvé byla moc dobrá, jen kdyby nám nevybuchla :D

  • Peťa | 22. 10. 2011 18:53

    Akorát se peče, tak snad bude dobrá - voní teda výborně :-)

  • mňamka | 15. 10. 2011 11:06

    mnám vypadá dobře! :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) O:-) :-)) <3 <:-)

  • Anonymous | 4. 7. 2011 14:18

    vvvvv

  • nnln | 30. 6. 2011 21:29

    Taky mám někdy stejný problém. Ne a ne se dopéct.. Ale je opravdu výborná a vydrží dlouho vláčná. Ikdyž většinou se brzo sní:) Jen teda dělám z polohrubé mouky, babička vždy říká, že hladká je na vál. Ale asi to na výsledek nemá moc vliv, pečeme ji často a vždy je výborná! Doma ji milujeme s domácí marmeládou nebo i tvarohem a marmeládou.

  • 13ka | 30. 6. 2011 21:14

    Pekla jsem ji přes hodinu, vůbec se nechtěla mrška dopéci . Výsledek stál ale za to :-*

  • Anonymous | 25. 4. 2011 14:46

    mmm vyborne doporucuji

  • nladya | 27. 2. 2011 08:45

    výborná bábovka :-)

  • Niki | 18. 2. 2011 16:36

    Zajimalo by me, jestli se da misto mouckoveho cukru pouzit cukr krupice nebo krystal? Zkouseli jste to nekdo? Diky

  • petronyla | 13. 2. 2011 17:24

    Bábovka je opravdu moc dobrá, nadýchaná. Zkoušela jsem vysypat formu kokosem a všem chutná - myslím, že na snídani už nebude. :-)

  • Marcela Š | 18. 10. 2009 20:46

    Vyzkoušna verze s kakaem i skořicí a obojí výborné.

  • Barbora Vávrová | 17. 10. 2009 07:34

    Tak jsem taky dala za jedna. Jinak jednou jsem neměla prášek do pečiva, tak jsem dala kypřící prášek do perníku a dostalo to zase jinou dimenzi:-)

  • Tereza J. | 7. 2. 2009 16:26

    niobe, do piškótového cesta nejde tuk.

  • niobe nightingale | 7. 2. 2009 15:20

    řeknete mi někdo, prosím vás, jaký je rozdíl mezi třenou a piškotovou bábovkou? děkuju

  • Daniel Trusina | 20. 7. 2008 13:38

    Tato bábovka je fakt super ;)

  • Bazi bazi | 10. 5. 2008 22:11

    Dobry den, taky jsem tuto babovku upekla. Mam ale problem s pecenim babovek a bublanin. Pokazde mi testo po upeceni klesne. Behem peceni krasne vyroste, stejne jako tato babovka a po vypnuti trouby spadne. Presla jsem na elektrickou troubu a nevim si s tim rady. Mozna mi zde nekdo poradi. Trouhu jsem predehrala na 160, pozdeji jsem testo pekla na 160 stupnu 45 minut hornim a spodnim ohrevem. I po zapnuti ventilatoru testo klesa. Po upeceni testo zustalo opravdu dlouhou dobu v troube. Asi po 20 minutach kleslo. Kde je chyba ?

  • Jana C. | 1. 4. 2008 20:09

    Zatím nejlepší bábovka,kterou jsem zde zkoušela.Výborná!!!

  • Míša | 26. 3. 2008 12:54

    Bábovka je výborná, ještě do ni dávám kousky hořký čokolády :)

  • Anonym | 13. 2. 2008 15:41

    Super bábovka na to jak je ten recept jednoduchý :D:D:D doporučuju všem lidem, kteří to stejně jako já neumím moc v kuchini :D

  • Marina Krahulcová | 24. 11. 2007 09:41

    Mám takovou vychytávku - nadrcené ořechy třeba i týden dopředu dám do uzavíratelné nádoby (stačí obyč. zavařovačka), zaliju rumem tak, aby byly všechny ořechy "pod hladinou". Po pár dnech ořechy veškerý rumum úplně absorbují - pak je zamíchám do těsta... :-)

  • Luulinka | 2. 10. 2007 16:47

    TIP: pokud Vam nechutna kakaove testo, dejte misto kakaa skoricovy cukr. Je to vyborne. Vyzkousela jsem to, protoze manzelovi kakao nechutna a olizoval se az za usima!:)

  • Eva D. | 12. 7. 2007 21:35

    Tak už jí pro velký úspěch peču podruhé, dnes jsem tedy jak píšete dala pět vajec, více sněhu určitě není na škodu a podle zdejší rady i lžíci rumu :-)))))))))), nejlepší klasická bábovka jakou znám :-))))))

  • Eva D. | 9. 7. 2007 20:00

    Já jí zrovna mám v troubě a voní po celé domě :-)))))). Moc děkuji za recept, už jen jak pokukuje sklem do trouby, tak polykám sliny :-)))))))).Děkuji a vřele všem doporučuji. :-))

  • Marketa | 11. 4. 2007 20:48

    Moooooc dobra babovka, vlacna a "jedla". Rozhodne to bude muj nejoblibenejsi recept na babovku!

  • Zdeňka | 26. 2. 2007 11:43

    Celé roky jsem pekla tuto bábovku,akorát z 5 vajec,250 g tuku a 300g cukru a vždycky byla oblíbená,vydrží dlouho vláčnáa že je trochu hutnější vůbec nevadí,líp zasytí a člověk ví,že něco snědl.Dávám za 1.

  • Jana z VM | 26. 2. 2007 07:56

    Je trochu hutnější, proto ji mají tak rády děti. Naši kluci od malička jinou nechtěli:o)

  • Vlasta Vejvodova | 24. 2. 2007 11:46

    Včera jsem upekla a je opravdu chutově moc dobrá a vláčná,ale na muj vkus moc hutná.

  • Marketa | 22. 2. 2007 14:27

    Tak tahle babovka je naprosto skvela. Vlacna a moooc dobra. Jeste jsem tam dala trosku rumu a musim rict, ze priste pridam trosku vic cukru, mohla byt trosku sladsi. Ale jinak davam jednicku s hvezdickou.

  • Jana z VM | 21. 8. 2006 09:30

    Lucie, jsem ráda, že se povedla a chutnala celé rodince, jako je tomu u nás. Já ji vždycky peču z půldruhé dávky - částečně jako bábovku, částečně jako hřbety. Někdy taky na plechu a poleju čokoládovou polevou, nahoru šlehačku a ovoce - to je slavnostnější verze. Dobrou chuť !!

  • Lucie Vonková | 17. 8. 2006 21:40

    Paní Jano, v neděli jsem bábovku udělala poprvé a hned se po ní zaprášilo, dnes se peče v troubě podruhé. Doufám, že se po ní zapráší i tentokrát. Všichni doma si bábovku vychvalovali. Je to opravdu výborný recept. Bábovka byla vláčná, ne jako pár receptů co jsem zkoušela dříve. Děkuji

  • R. Schultze | 27. 3. 2006 21:08

    Pani Jano, babovka moc chutnala memu synovi.Udelala jsem ji celou kakaovou, ale zitra ji upecu mramorovou.Ovsem s rumem.Cernou buchtu pecu opetne zitra,protoze ve stredu je ve skole oslava,tak detem bude jiste chutnat.Mne se ta cerna buchta jeste ani jednou nesrazila.Asi mam stesti.Jak tu babovku,tak tu cernou buchtu micham silnym el.slehacem.Zdravim Vas a diky za recepty.

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 06:59

    Paní Renato, opět jste vyzkoušela oblíbený recept našich hochů. Já tuto bábovku dělávám ze dvou dávek - část těsta dávám ještě do srnčích hřbetů a hlavně, aby bylo hodně kakaového těsta !!Musím Vám říct, že jsem dělala černou buchtu a vůbec se nesrazila. Chlapci, hlavně Tom, jásali a tak si včera vezli každý půl plechu hodně pocukrované této dobroty. Snad jsem na ni už konečně - za ta léta - vyzrála , otvírám teď troubu až skoro po dvaceti minutách, opatrně (abych neklepla s plechem) ji obrátím a ještě skoro deset minut dopékám. Po vydělání ji párkárt propíchám špejlí, aby z ní vyšla pára. Snad už si dá konečně říct !!

  • R. Schultze | 26. 3. 2006 14:47

    Pani Jano, Ted jsem ji dopekla. Voni cely barak.Pouze jsem ji trochu prilepsila rumem a kakaem.Upecu ji jiste vickrat.Dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty Třené
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hera Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Sníh z bílku Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

77
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
69
Dýňová tortila
Dýňová tortila
58
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Alena Šeredová na skok v Praze: Setkání s bývalou láskou!

Alena Šeredová na skok v Praze: Setkání s bývalou láskou!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Trvanlivé sušenky
Trvanlivé sušenky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
třená bábovka
třená bábovka
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN
Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Třešně v těstě (nejen) z remosky
Třešně v těstě (nejen) z remosky
  • Recepty.cz
  • Třená bábovka klasik
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact