• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Trdelníky
Napište svůj komentář k receptu

Trdelníky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trdelníky
Trdelníky
Trdelníky
Trdelníky
Trdelníky
Trdelníky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 20
      g cukr
    • 100
      g máslo nebo sádlo
    • 20
      g droždí na kvásek
    • 0,13
      l mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin necháme vykynout těsto. Těsto nakrájíme na proužky, které natočíme na kremrolové trubičky. Pečeme ve středně předehřáté troubě dozlatova.
2
Po sundání z trubiček ještě horký trdelník potřeme máslem a obalíme v mletých ořeších, skořicovém cukru, moučkovém cukru apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skalické trdelníky

Skalické trdelníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Brumík | 10. 3. 2016 14:31

    Ne, nemusíte ho tam dávat, já ho tam taky nedala a bylo to skoro stejně dobrý. ;-)

  • Brumík | 10. 3. 2016 14:31

    Ne, nemusíte ho tam dávat, já ho tam taky nedala a bylo to skoro stejně dobrý. ;-)

  • luna | 16. 1. 2015 18:54

    Ahojky :) chtěla jsem se zeptat zda se do trdelníku musí dávat rum nebo jestli se může vynechat :-\

  • Anna | 24. 4. 2012 16:37

    Je tam skutečně 0,13 l mléka ?

  • soptik2.mb | 11. 12. 2011 20:07

    VYNIKAJÍCÍ !!!!!!!!!!!!! V době vánočních jarmarků a trhů , kdy holky pořád chtěly kupovat trdelník , jsem si našla tento recept.... za cenu 1ks u stánku jsem jich z tohoto rcp upekla 22. Opravdu chutnají stejně. S těstem se krásně pracuje. Děkuji

  • Katull
    Katull | 12. 2. 2011 16:47

    Trdelníky znám. .. máš je také tak dobré jako na Staromáku? Nebo ještě lepší?

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 17:06

    1*

  • recepty 73 | 18. 4. 2010 20:13

    Poprvé jsem jedl trdelníky na Slovensku a moc mi chutnaly.Tohle je taková ,,náplast,, ,ale v domácích podmínkách docela efektní.Fotku posílám a do galerie jsem vložil fotku z přípravy.

  • Jarmila Vaľová | 6. 12. 2009 20:10

    No teoreticky aj prakticky by sa to dalo ,ale museli by sa do 2-3 dní skonzumovať ,lebo potom by stvrdli a boli by dobré len s čajom na raňajky

  • Dana Vejrostová | 6. 12. 2009 19:06

    Dobrý den, chci se zeptat, jestli by se daly udělat "mini trdelníky" jako vánoční cukroví. Děkuji moc za recept :)

  • Jarmila Vaľová | 11. 1. 2009 20:59

    Konečne som sa dostala k počítaču a môžem Vám poskytnúť obrázky sľúbeného zariadenia na pečenie trdelníkov doma v rúre.Bola som chorá,ale teraz som už fit a tak chcem splniť sľúbené.Takže ked máte ešte záujem môžem zaslať obrázky na e-mail.

  • Jarmila Vaľová | 29. 9. 2008 20:20

    Pokračujem v rozpísanej správe, lebo sa mi to všetko nezmestilo do jednej.Piekla som to vonku, na grile, nad žeravým uhlím,tak ako ked sa pečie kurča.Dá sa to pripevniť na otočný gril,v rúre to treba otáčať ručne,ale kto má otáčavý gril tak to môže dať na ten.Musí sa to otáčať,preto lebo inak by to cesto spadlo z toho trdla dole.Ked budete mať dalšie otázky,rada ich zodpoviem.

  • Hana Štricková | 29. 9. 2008 14:56

    Děkuji za recept. Upekla jsem na klasických trubičkách pro kremrole, zvolila variantu - skořicový cukr a byly výborné. Dcera o trdelníku mluvila v souvislosti s prodejem u stánku při různých slavnostech v Praze. Pochválila moji menší verzi s tím, že příště můžu udělat ještě tenčí těsto. Chlapská část rodiny se s chutí ládovala a pak chválila.Tak příště zkouším další varianty ( již nyní mě jich pár napadá) no a pravé trdelníky nechám těm co k tomu mají podmínky.:-)))

  • Jarmila Vaľová | 28. 9. 2008 21:04

    Milé dievčatá!Práve teraz som odcestovaná,tak Vám fotom nemôžem poslúžiť.Ale ked prídem domov tak sa Vám budem snažiť nejaké foto poslať.Zatiaľ Vám len tak slovne opíšem ako to asi vyzerá.Stojan má dlžku 42cm a šírku asi 35cm.Drevenné trdlá sme vyrobili z rozvalky-tu na východe.kde teraz bývam tak volajú valček na cesto.Pani Terezka určite vie ako vyzerá.Rozrezali sme ju napoly a do koncov manžel vsadil hrubé hrebíky,ktoré obrúsil do kocky.Nesmie to byť guľaté,lebo by sa nám to nedalo otáčať,tak aby sa trdlo opieklo rovnomerne zo všetkých strán.Aj na stojane sú vybrúsené úchytky do kocky tak aby to do seba zapadalo.Cesto sa vyšúľa do tenšieho valčeka a namotá sa na trdlo.Potrie sa mierne rozšľahaným bielkom,posype sekanými orechami a dá sa piecť.

  • Jarmila Vaľová | 28. 9. 2008 20:50

    Milé dievčatá!Práve teraz som odcestovaná,tak Vám fotom nemôžem poslúžiť.Ale ked prídem domov tak sa Vám budem snažiť nejaké foto poslať.Zatiaľ Vám len tak slovne opíšem ako to asi vyzerá.Stojan má dlžku 42cm a šírku asi 35cm.Drevenné trdlá sme vyrobili z rozvalky-tu na východe.kde teraz bývam tak volajú valček na cesto.Pani Terezka určite vie ako vyzerá.Rozrezali sme ju napoly a do koncov manžel vsadil hrubé hrebíky,ktoré obrúsil do kocky.Nesmie to byť guľaté,lebo by sa nám to nedalo otáčať,tak aby sa trdlo opieklo rovnomerne zo všetkých strán.Aj na stojane sú vybrúsené úchytky do kocky tak aby to do seba zapadalo.Cesto sa vyšúľa do tenšieho valčeka a namotá sa na trdlo.Potrie sa mierne rozšľahaným bielkom,posype sekanými orechami a dá sa piecť.Piekla som to vonku na grile nad žeravým uhlím tak ako kurča.Môže sa to pripevniť na otočný gril.V rúre to treba otáčať ručne po niekoľkých minútach.Ked budete mať dalšie otázky rada ich zodpoviem.

  • Jarmila Vaľová | 28. 9. 2008 18:26

    Milé dievčatá! Veľmi rada by som Vám pomohla ale momentálne som odcestovaná a tak fotom Vám teraz nemôžem poslúžiť.Ale ked vydržíte tak asi za dva týždne budem už doma a potom to pošlem.Zatiaľ len tak ústne.Stojan mi manžel vyrobil z hrubého plechu,bohužial nerez je veľmi drahý a tak je to len z obyčajného.Drevenné drúčky sme vyrobili zo starej rozvalky (ako sa tu na východe,kde teraz bývam povie valčeku na cesto).Pani Terezka určite vie ako vyzerá.Je to prakticky dlhá hrubá palica,ktorú sme rozrezali napoly a do jej koncov manžel zasadil hrubé klince,ktoré obrúsil do kocky.Tá koncovka nesmie byť guľatá,preto lebo by sa nám to nedalo otáčať tak aby sa nám to opieklo rovnomerne zo všetkých strán.Na drevo sa namotá cesto,z ktorého ušuľkáme tenší valček a navíjame ho tesne vedľa seba.Koniec zastrčíme pod cesto.Potrieme mierne rozšľahaným bielkom,posypeme nasekanými orechami a dáme do stojana piecť.Po asi ôsmych minutách trdlo otočíme v smer hodinových ručičiek .

  • Eva Červenková | 27. 9. 2008 11:15

    no každopádně to co prodávají je z kynutého těsta a říkají tomu trdelníky..

  • Tereza J. | 27. 9. 2008 07:50

    Jarka, ja by som to chcela tiež, len som sa obávala byť tak drzá...

  • Jarka O. | 26. 9. 2008 19:32

    Jů! Byly, my holky...velká omluva...:-(

  • Jarka O. | 26. 9. 2008 19:31

    Paní Jarmilo, chtělo by to několik fotek do fotogalerie, šlo by to? Byli bychom Vám vděčné. A kdyby i nějaký nákres s rozměrama byl...:-))

  • Tereza J. | 26. 9. 2008 18:25

    Pani Jarmilka, akým spôsobom pečiete nad ohňom ? Myslím v akej výške akom plameni a pod. A ako ich točíte, mechanicky ? To by som nemusela tú dobrotu kupovať :)))

  • Jarmila Vaľová | 26. 9. 2008 15:58

    Pochádzam z Holíča čo je asi 4km od Skalice a trdelníky dobre poznám.Nie sú to trdelníky,ale skalické trdlá.Trdelníky sú z lístkového cesta a sú plnené vyšľahaným snehom a posypané práškovým cukrom.Trdlá sa pečú na drevenných drúčkoch,ktoré sú upevnené na stojane,ktorý sa krúti a trdlo sa opeká,na priamom ohni.Robia sa dlhé 50cm a krátke 25cm.Na rôznych jarmokoch ich predávajú s rôznymi príchuťami ale pravé trdlá sú len skalické.Manžel mi vyrobil taký stojan na ktorom si ich upečieme doma.Cez leto ich pečiem vonku na grile, na priamom ohni a je to skoro ako originál.

  • Zdena z JM | 26. 9. 2008 12:32

    Ne jen, že se pečou na trdle,ale opékají se přímo nad ohněm.Ale doma asi těžko.Kovová trubička a elektrická trouba jsou asi vhodnou alternativou na domácí výrobu trdelníků.

  • Eva Červenková | 26. 9. 2008 12:04

    a vy doma máte trdlo? tohle je způsob jak si pochutnat v domácích podmínkách a neutratir za jednou trdlo 45 kč..

  • Tereza J. | 26. 9. 2008 08:19

    Laďka, trdelníky sú skutočne báječné. Taký dobrý skalický trdelník je na nezaplatenie. U nás sa predávajú s rôznymi príchuťami, vanilkové, kakové, orechové, škoricové... niekedy človek nevie, čo vybrať. Je to dobrota :)))

  • Benova Lenka | 25. 9. 2008 21:28

    Mrknite http://www.skalica.sk/cest_ruch/trdelnik/

  • ladislava staffenová | 25. 9. 2008 20:56

    No právě, Terezko a jak správně pojmenovat ty trubičky, když jsou i v Čechách známé jako trdelníky? Jedině rozměry, nic jiného mě nenapadá.Ale jsou báječné ..

  • Tereza J. | 25. 9. 2008 20:43

    Trdelníky sú veľké a pečú sa na trdle, nie na malých trubičkách. Trdelník má priemer okolo 10 cm a dĺžku okolo 30 cm.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hnědý rum Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

62
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Překvápko v Praze: Dua Lipa zazpívala píseň Ewy Farné!

Překvápko v Praze: Dua Lipa zazpívala píseň Ewy Farné!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Tradiční trdelník
Tradiční trdelník
Tradiční vánoční pudink
Tradiční vánoční pudink
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
Tresčí filety na paprice
Tresčí filety na paprice
Treska na gril
Treska na gril
Treska na smetaně s gnocchi
Treska na smetaně s gnocchi
  • Recepty.cz
  • Trdelníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact