Nejprve si připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí do trošky z vlažného mléka. Přisypeme trochu cukru, jemně zamícháme a vyčkáme.
2
Dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru a zbytek mléka společně promícháme. Pak k tomu přidáme pěkný kvásek. Nyní vypracujeme poctivé těsto. Misku zakryjeme a na teplém místě necháme kynout asi půl hodiny.
3
Po půl hodině si vyklopíme těsto na pomoučněný vál a vyválíme tenkou placku. Ostrým nožem rozřežeme na proužky. Nyní přichází otázka, kolem čeho je vhodné proužky omotat. Láďa Hruška si poradil tak, že použil zavařovací sklenici.
4
Když máme připravené trdelníky, ještě je pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a obalíme je ve skořicovém cukru. Trdelníky pak pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu asi 8 minut.