• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tradiční Zbojnický salát
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční Zbojnický salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční Zbojnický salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule Velké cibule
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 3
      ks nakládané feferonky
    • 0,50
      kg kabanos
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce kečup
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      špetka pepř celý
    • 2
      lžička chilli omáčka pro milovníky extra pálivého salátu
    • 250
      g majonéza (ne tatarka!)

Postup přípravy receptu

1
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
2
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a podobné saláty, ale žádný z nich už není takový…
3
Věřte, nevěřte, pídila jsem se po receptu na tento tradiční „Zbojničák“ skoro rok a sehnala jsem!
4
Na internetu najdete stovky receptů na tento salát, ale žádný není jako ten tradiční.
5
Fígl je velice jednoduchý. Stačí povařit suroviny na dresing…
6
Tak pojďme na to:
7
Suroviny na salát (cibule, okurky, feferonky, salám) pokrájíme na proužky, promícháme v míse. Suroviny na dresing dáme do kastrolku, řádně promícháme a za stálého míchání lehce povaříme (nesmíme připálit!!!).
8
Až se voda vyvaří, ještě teplé vmícháme do směsi na salát (do cibule, salámu apod.) a úplně nakonec vmícháme majolku.
9
Kdo chce, ještě přidá dle chuti trochu černého mletého pepře (osobně miluji).
10
DŮKLADNĚ VŠE PROMÍCHÁME.
11
Až vše poněkud vystydne, dáme do lednice a podáváme nejlépe až druhý den, s pečivem, ideální rohlík, housky, ale známo i s chlebem… obrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Wanda | 13. 8. 2014 21:38

    Zdena: Asi jste nepochopila pointu, nešlo o vařenou marinádu (vlastně o marinádu vůbec, nic se nemarinovalo, jednalo se o dresing)... Šlo o celek, který v kombinaci s ostaními surovinami vznikne. Receptů s povařeným dresingem je zde spousta, to máte pravdu. Ale zde šlo o tradici. Pardon.

  • Zdena | 9. 8. 2014 12:43

    Vařená marináda míchaná s majolkou se do salátů přidává běžné a takových receptů je tu fůra.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty
Pokrmy Saláty Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli omáčka Cibule Hořčice Kabanos Kečup Majonéza Nakládané feferonky Nakládané okurky Ocet Olej Pepř celý Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

82
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
38
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
32
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
29
Čočkový dhál
Čočkový dhál
22
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Tradiční Zbojnický salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact