muscovado sugar
(přírodní cukr se silnou příchutí melasy ) - neseženete-li, nahraďte přírodním cukrem a přidejte tro
175
g
samokypřicí mouka (self-raising flour)
(mouka smíchaná s práškem do pečiva. lze nahradit hladkouk moukou s přidáním prášku do pečiva)
pergamenový papír
2
ks
mince
Namíchané koření - 1 lžíce
skořice
hřebíček
kmín
možno přidat
zázvor
muškátový oříšek
koriandr
Postup přípravy receptu
1
Budete potřebovat 2 1,5 litrové máslem vymazané nádoby na vaření pudinku i s víkem, 2 pečlivě vydrhnuté mince, 2 ks pergamenového papíru - vystřihnuté do tvaru kruhu - velikost aby pokryly vršek pudinku s jedním záhybem ve středu, směřujícím do středu pudinku.
2
Přes noc namočte všechno sušené ovoce do brandy - nebude zcela potopené, je nutné občas promíchat.
3
Ve velké míse smíchejte nastrouhaná jablka se šťávou a kůrou z pomerančů, vejci, tukem a strouhankou, potom přidejte koření a nasáklé ovoce. Rozdělte do dvou mís vhodných k vaření pudinku, mince vtlačte do těsta a přikryjte pergamenovým papírem. Uzavřete víkem a vařte nad párou 3 a půl hodiny.
4
Nechte pudinky vychladit, poté sejměte pergamenový papír, pevně zakryjte potravinovou fólií a uzavřete víkem a skladujte na chladném a suchém místě do Vánoc.
5
Servírování: vařte nad párou další 3 a půl hodiny, vyklopte z forem, přelijte brandy a zapalte.