Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
2
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.
3
Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.
4
Poznámka: Trdelník lze péct i na "opejkáku" nad ohněm např. při táboráku.
Ja sem kupil formu drevenu,v sade su 4kusy.su super.
Tu som ich kupil:www.predomacnost.eu
Posielaju aj do CR.
Bola
|11. 8. 2016 12:35
Recept super. Dělal jsem poloviční dávku. Pásky půl cm a šířky 3 cm na dřevěnémnamaštěném klacku průměr 3,5 cm namotané a do vyhřátého otočného grilu do troby. 12 min 200°C pak 3 min 250°C znovu do posypky a nemá to chybu. Jako na jarmaku.:-) viz foto
Soňa
|5. 12. 2015 12:57
recept jednoduchý, ale jelikož nemám žádné trubičky. obmotávala jsem zavařovací sklenici a ta když je rozpálená, tak se z ní trdelník těžko sundavá ;-)
Miluš
|29. 10. 2015 16:23
Vyzkoušení, děti to miluji takový jednoduchý recept, jen doporučuji <3
anicka
|18. 5. 2015 20:27
Dobrý recept :-) :-)
scurra
|30. 11. 2014 20:23
Slovaci me vazne bavi jak si trdelnik privlastnujou. Jediny co si muzete privlastnit je ten skalicky,ale puvodni recept je z madarska.
....úplnou náhodou při hledání nějakého prima receptu na kynuté buchty jsem narazila na tento recept - děti se okamžitě chytili a místo buchet vyžadovali trdelník :-) .. když jsem zkoukla ingredience u receptu na buchty a tyto - zjistila jsem , že se liší jen v nepatrných drobnostech .. takže nakonec byly buchty i trdelník - jen jsem zadělala více těsta .... trdelník byl naprosto úžasný .. zmizel a ani vychladnout nestačil :-)) .. určitě budu dělat častěji ... děkuji za skvělý recept. Jana.
Di
|7. 9. 2013 09:12
Máte pravdu. Trdelník není žádné tradiční české jídlo. Objevil se až nyní na rádobyčeských trzích. :-\
Di
|7. 9. 2013 09:12
Máte pravdu. Trdelník není žádné tradiční české jídlo. Objevil se až nyní na rádobyčeských trzích. :-\
Jana
|25. 5. 2013 12:54
Trdelník pochádza uo Skalice na Slovensku, a má registrovanú značku,
kokiš
|13. 5. 2013 19:32
miláčku
hovinko
|13. 5. 2013 19:31
já tě mám taky rád kokišu <3 <3
kokiš
|13. 5. 2013 19:18
miluju tě hovinko <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
hovinko
|13. 5. 2013 19:16
jako to je hnus den potom jsem se poblil a měl jsem průjem :-( :-$